info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Öğrenci ve Engellilerden Albayrak`a Mesaj; Parasız Kaldıysanız Yardım Kampanyası Yapalım!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve UKOME başkanı Kadir Albayrak’ın halen uygulanmakta olan öğrenci ve engellilerden “SÖZDE GÜNCELLEME BEDELİ” Nİ kaldırması beklenirken, hiçbir masrafı olmayan güncelleme bedelini 5 liradan%100 zamla 10 LİRAYA ÇIKARMASI TEPKİLERE NEDEN OLUYOR.

Hiçbir masrafı olmadığı halde sözde güncelleme bedeli adı altında havadan alınan bu paralar toplu hesaplandığında yüzbinlerce lira gelir getirirken, öğrenci ve engellilerin sırtından para kazanma çalışması hem tepki çekiyor hem de sosyal demokrat belediye başkanının engelliler gününde duygu dolu konuşmalar yapması ve siyasi polemiklerde öğrencilerin yanında olduğunu belirten söylemler yapması samimi olmadığını gösterirken, büyük eleştirilere neden oluyor.

Bu konuda Kadir başkana tepki gösteren öğrenci ve engelliler; “Kadir başkan İzmir, Ankara, İstanbul belediye başkanlarıyla poz verip popüler görüneceğine öğrencisini, engellisini düşünsün. Bu kadar para peşinde koşan başkan konumuna dönüşmesin. Kendisi on binlerce, yüzbinlerce lira kazanırken, yeri geldiğinde bir simit parası olmayan gurbetçi öğrencilerin parasını almaya çalışmasın. Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı engellinin, öğrencinin 10 lirasına muhtaç kaldıysa yardım kampanyası başlatalım.

Engellinin, öğrencinin 10 lirasına göz dikmek hangi sosyal demokrat düşünceye girer? Ödeme kuyruğunda beklemek de ayrı cabasıdır. Bunu yapıyorsa, Engelliler gününde öğrenci sorunlarında basın açıklaması ile sözde sahiplenme şovu yapmasın. Bu parayı almasından ziyade, hiçbir masraf yapmadan hava parası gibi almaları gücümüze gidiyor” Demekteler.

Öğrencilerin devamlılık ibrazları “okuyor” belgesi ile gerek milli eğitim sitesinde gerekse öğrencilerin belge ibrazı ile yapılabilirken, engellilerin Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığının il müdürlüklerinde kayıtları ve bakanlığın verdiği engelli kartlarıyla tekrar güncelleme yapılabilecekken,10’ar lira güncelleme adı altında para alınması, belediyenin öğrenci ve engelliden rant düşüncesini gündeme getiriyor.

Bu usulsüz güncelleme parası alınması uygulamasına Kadir Albayrak’ın daha ne kadar devam edeceğini, seçimde bunun hesabını nasıl vereceğini ilerleyen günlerde seçmen belirleyecek.

Kaynak : Murat Ürtekin