info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Öğrencilerin Tercihi 2. El ve Spot Ürünler

Tekirdağ’da üniversite öğrenimi gören ve eve çıkmak isteyen öğrenciler, genellikle ikinci el ve spot ürünleri satan dükkanları tercih ediyor.

Yurtlardan sıkılan öğrencilerin evleri tercih ettiğini belirten ikinci elciler, bir öğrenci evinin 500 ile bin TL arasında değişen fiyatlarda kurulduğunu kaydetti. 
 
Öğrenci evleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından gündeme gelmişti. Tartışmaların odağına oturan öğrenci evlerinin eşyaları, genellikle ikinci el ve spot eşya satan dükkanlardan alınıyor.
 
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Ahmet Yıldız isimli bir öğrenci, “Buradan çok kolay eşya alabiliyoruz. Ailemizin gönderdiği paralarla evimizi dolduruyoruz. Afyon’dan üniversite okumak için Tekirdağ’a geldim. Dışarıda bu eşyalar çok pahalı. Bir çamaşır makinesi parasına bütün evin eşyalarını alabiliyoruz. Buralarda sıfır gibi malzeme satıyorlar” dedi.
 
Öğrencilerin ikinci el ve spot eşya satan yerlere rağbet ettiğini kaydeden mağaza sahibi Cavit Tokuç ise, “Burada çok uygun fiyatlarla eşya bulunuyor. Öğrenciler genelde bizi tercih ediyor. Yurtlardan sıkılan öğrenciler evlere taşınıyor. Biz öğrencilerin aldığı eşyaları evlerine kadar götürüyoruz. Bazen kızlı erkekli kalan öğrencileri görüyoruz. Bu sayı son zamanlarda daha da arttı” diye konuştu.