info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Öğretmenler MEB Yasa Tasarısını Protesto Etti

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, yaptıkları eylemle, Meclise gönderilen Milli Eğitim Bakanlığı yasa tasarısını protesto etti.

Belediye hizmet binası önünde eylem yapan sendika üyeleri adına konuşan Türk Eğitim-Sen Hayrabolu Temsilcisi Metin Kırca "Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Milli Eğitim Komisyonunda kabul edildi. Bu yasa tasarısının çok tehlikeli olduğunu anlatmamıza, komisyonda sakıncalarını bir bir dile getirmemize, değiştirilmesi gereken hususları gündeme taşımamıza rağmen Hükümet yine bildiğini okudu. 4 yılını dolduran okul yöneticilerinin görevlerinin sona erdirilmesi, okul yöneticilerinin kaderinin Valilerin, İl Milli Eğitim Müdürlerinin iki dudağı arasına bırakılması, okul yöneticilerinin atanmasında siyasi partilerin yöneticilerinin etkili olması, iki yıl önce değiştirilen MEB Merkez Teşkilatının yeniden değiştirilmesi, stajyer öğretmenlere getirilen uygulamalar ile eğitimde korkunun hakim kılınması, okulların siyasallaştırılması, sindirilmiş, baskılanmış, ezilmiş eğitimci ordusunun yaratılması gibi asla kabul edemeyeceğimiz birçok hususu barındıran bu yasa tasarısını şiddetle ve nefretle kınıyoruz” dedi.
 
Kırca, intikam hırsı ile hareket edenlerin, eğitimi yerle yeksan ettiğinin artık farkına varmaları gerektiğini ifade ederek tasarının ivedilikle geri çekilmesini istedi.
 
Polisin güvenlik önlemi aldığı eylem, basın açıklamasının okunmasıyla son buldu.