info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Okkır Davası na devam edildi

Ergenekon Soruşturması Kapsamında Tutuklanan ve Akciğer Kanseri Hastalığı Nedeniyle Tahliye Edildikten 5 Gün Sonra Tedavi Gördüğü Hastanede Ölen Kuddusi Okkır ın Ölümünde İhmali Olduğu İddia Edilen 15 Doktorun Yargılandığı Davanın 2 nci Duruşması Tekirdağ da Görüldü.

Ergenekon Soruşturması kapsamında tutuklanan ve akciğer kanseri hastalığı nedeniyle tahliye edildikten 5 gün sonra tedavi gördüğü hastanede ölen Kuddusi Okkır ın ölümünde ihmali olduğu iddia edilen 15 doktorun yargılandığı davanın 2 nci duruşması görüldü.

İşadamı Kuddusi Okkır ın ölümünde ihmali olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Ş.T.A., E.A., İ.H.T., Ö.M.T., O.E., H.U., M.S.T., T.E., A.T., B.U., A.G., H.I., S.A. ve Tekirdağ Göğüs Hastanesi nde Dr. M.M. ve O.T. hakkında Tekirdağ 3 üncü Asliye Ceza Mahkemesi nde dava açıldı. Görevi kötü kullanma ve ihmal suçlamasıyla 1- 3 yıl hapis istemiyle açılan davanın bugün 2 nci duruşması görüldü.

Duruşmaya ölen işadamının eşi Sabiye Okkır ile 10 doktor ve avukatları katıldı. Dava kanıtların toplanması ve tanıkların dinlenmesi için ileri tarihe ertelendi. Duruşma çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sabriye Okkır, şöyle dedi:

"İkinci davada da görüldüğü gibi etkin yargılama, detaylı bir araştırma yapılmadığı için hukuk yollarının tıkandığını artık ben de kabul ediyorum. Eşim vefat edeli 21 ay oldu. Henüz elle tutulur sonuç alamadık. Herkesin bildiği gibi devlet eşimin ölümüne göz yumdu ve hala bunun hesabını vermek istemiyor. Yargı sistemi de tıkanıyor. Benim için yapacak bir şey kalmadı bundan sonra."