info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Okul Öncesi Eğitimle Başarıyı Artıracağız

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral ve ilçe yönetiminden bir heyet, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç’i ziyaret ederek, ildeki eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler edindiler.

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral ve ilçe yönetiminden bir heyet, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç’i ziyaret ederek, ildeki eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler edindiler. Ziyarette konuşan Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç, Tekirdağ’ın eğitimdeki başarı oranının düşüklüğünden yakındı. Eğitim alanında Türkiye liginde üst sıraları zorlamak için çözümün okul öncesi eğitimi artırmak olduğunu vurgulayan Genç, “Çocukların zeka gelişiminin yüzde 70’i okul öncesi şekilleniyor. Okul öncesi eğitime ağırlık vererek başarı oranımızı arttırmayı hedefliyoruz. Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak için gerekirse köylere bile öğretmen görevlendireceğiz.” dedi.

“BOŞ DERS OLMAYACAK”

İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç, Tekirdağ’da 160 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü, Hayrabolu ve Muratlı’da öğrenci sayısının geçtiğimiz yıllara oranla düşüş gösterdiğini buna mukabil yoğun göçün yaşandığı Çorlu ve Çerkezköy’de öğrenci sayısının hızla arttığını vurguladı. İl genelinde öğretmen açığının vekil öğretmenlerle giderildiğini aktaran Milli Eğitim Müdürü Genç, okullarda boş ders kavramının artık olmayacağını, izin alan ve derse giremeyen öğretmenlerin yerine başka bir öğretmenin görevlendirileceğini belirtti.

AKILLI MUSLUKLARLA TASARRUF DÖNEMİ

Okul kantinleri için özel ekip kurduklarını ve sıkça denetim yaptıklarının da altını çizen Milli Eğitim Müdürü Genç sözlerini şöyle sürdürdü: “Okullarımızda suyun tasarruflu kullanılmasına yönelik bir çalışma başlattık. Açık kalan bir musluktan bir saatte 8 ton su boşa gidiyor. Okullarımızı akıllı musluklarla donatacağız. İmkanlarımız ölçüsünde Okul-Aile birliği ile işbirliği içinde bunu gerçekleştirebiliriz. Bir yıllık su masrafına tüm okulların musluklarını akıllı mekanik musluklarla donatacağız.”

YENİ MİLLİ EĞİTİM BİNASI

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç, Tekirdağ’daki eğitim kalitesinin yükselmesi için acilen bir Milli Eğitim binasına ihtiyaç duyulduğunu da vurgulayarak, Hatay’da Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunduğu süre içinde akıllı sistemle donatılmış bir binayı ile kazandırdıklarını,  benzer bir binayı da Tekirdağ’a kazandırmak istediklerini belirtti.

OKUL ÖNCESİ HEDEFİ: YÜZDE 70

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral ise, hükümetin okul öncesi eğitime büyük önem verdiğini, 2002’de adeta yok denecek kadar okul öncesi kurumu varken, AK Parti  iktidarı dönemlerinde okullaşma oranının hızla arttığını, Milli Eğitim Bakanlığının  2014’te okul öncesi eğitim hedeflerinin de yüzde 70 olduğunu söyledi.

AK Parti döneminde özellikle engelli çocukların eğitime ulaşmasındaki olumsuzlukları sıfıra indirilmesine dikkat çeken Ziya Meral, ekonomik durumları iyi veya kötü olsun, bütün engelli öğrencilerin eğitim ve rehabilitasyon giderlerinin devlet tarafından karşılandığını ifade etti.

EĞİTİMDE ÇAĞ ATLADIK

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral, AK Parti’nin eğitime yaptığı katkılarla, Türkiye’nin adeta çağ atladığını ifade ederek sözlerini şöyle noktaladı: “Artık üniversitesiz ilimiz yok. Üniversite sayımız 76’dan 146’ya yükseldi. 2002-2009 yılları arasında 208 fakülte, 83 yüksekokul ve 154 enstitü açıldı. Yıllardır velilere yük olan ders kitapları ilk ve ortaöğretimde ücretsiz dağıtılıyor.  Eskiden kırtasiyelerin önünde kuyruklar oluşur, öğrenciler ders kitabı bulmakta güçlük çekerdi. Artık bu çile de son buldu. Cumhuriyet tarihinden bu yana en yüksek bütçe, çocuklarımızın geleceği için eğitime ayrıldı. 2001 yılında 7.5 milyar olan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi 2010 yılında 28.24 milyar oldu.”

Kaynak: Haber Çorlu Sitesi