info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Okulları veliler temizliyor.

Veliler, Kaymakamın Hizmetli Personelini Başka Yerlerde Görevlendirildiğini Öne Sürdü

VELİLER, KAYMAKAMIN HİZMETLİ PERSONELİNİ BAŞKA YERLERDE GÖREVLENDİRİLDİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ.

Tekirdağ ın Şarköy İlçesi nde iki ilköğretim okulunda yeterli hizmetli personeli bulunamadığı için sınıfların temizliğini öğrenci velileri üstlendi.

Şarköy İlçesi nde bulunan 14 okuldan Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Evrenosbey İlköğretim Okulu yeterli hizmetli personeli olmadığı için temizlenemiyor. Öğrenciler, personeli olmadığı için kaloriferleri yanmayan tozlu sınıflarda öğrenim görmeye başlayınca, velilerin tepkisine neden oldu.

İddialarına göre, Şarköy Kaymakamı Nuri Ziya Türkdoğan, 600 öğrencisi olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu nda görevlisi olan eski Tekel işçileri 4/C kadrosundaki 2 personeli Kaymakamlıkta görevlendirdi. Bunun üzerine velileri kendi aralarında para toplayarak okula kaloriferci ve temizlikçi tuttu.

800 öğrencisi olan Evrenosbey İlköğretim Okulu nda ise okulun kadrolu personeli emekli oldu ve yenisi personel gönderilmedi. Şarköy İlçe Tarım Müdürlüğü nden, başka bir okuldan personel geri gönderildi. Cumhuriyet İlköğretim Okulunda 2 çocuğunun eğitim gördüğünü belirten Yılmaz Turan şunları söyledi

Başbakan en az 3 çocuk yapın. Bilgisayarsız sınıf kalmadı diyor. Burası Şırnak, Hakkari nin bir mezrası değil batıya açılan Avrupa ya yaklaşık 120 kilometre yakınlıkta bir ilçe gelsin görsün. Şarköy kaymakamı okullardaki elemanlar kendi himayesine almış 1 tanesini lojmanına bahçevan almış, 4 tanesini hükümet konağına bahçıvan yapmış, 2 tane asansör görevlisi yapmış, 3 tanesini odacı yapmış, toplam 10 tane elemanı kendisine hizmetkar etmiş. Okulları temizlik yok, kimin umurunda veliler temizlesin tabi.

Yeterli personel olmadığı için Evrenosbey İlköğretim Okulu sınıflarında eşi ile birlikte temizlik yaptığını anlatan Ender Bulgurlu temizlik yapmaktan gocunmadığını belirterek "Ne yapalım çocuğumuz için, bu rezilliğe dur demek için hanımla sınıfı temizlemeye geldik. Eskiden bizim okuduğumuz sınıflar sobalıydı ama böyle pis değildi. Şimdiki imkanlarda yoktu ama biz böyle rezillik yaşamadık hatta babam da okul aile birliği başkanıydı. 2010 Türkiye sin de başlı basına bir rezalet ne diyeyim başka" dedi.

Şarköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Ballı ise ilçeye yeni atandığını ancak sıkıntıları bildiğini ve çözüleceğini söyledi. Şarköy Kaymakamı Nuri Ziya Türkdoğan ise hakkındaki iddialara ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı.