info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Olay Olan Tekirdağ İskelesinin Taşıyıcı Kolonları Çürük Mü?

Geçtiğimiz pazar günü 4 kişinin arabayla sulara gömülerek hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan iskele ile ilgili her gün yeni bir haber gündeme geliyor.

 

Geçtiğimiz Pazar günü 4 kişinin arabayla sulara gömülerek hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan iskele ile ilgili her gün yeni bir haber gündeme geliyor. Bu gün olay gecesi Yener- C gemisinin yanaştığı saatlerde TDİ adına görevli “KARA PALAMARI”olarak görevli kişinin neden görev başında olmadığı, bazı kişilerden edinilen bilgilere göre bu kişinin uyumuş olduğunu belirttiler.
Bu gün Ulaştırma Bakanlığınca olayla ilgili Ankara dan soruşturmaya gelen Gemi Sörvey Uzmanı , İstanbul dan gelen Gemi Sörvey uzmanları sabah saatlerin de geniş kapsamlı incelemelere başladılar.
Geçtiğimiz yıl Ulaştırma Bakanlığın dan Bakan Binali Yıldırım’ın baş danışmanı Sami Kabaş’a Tekirdağ merkezdeki eski iskele ile ilgili tehlikeli durumda olduğuna dair rapor sunulduğu, bu konunun Tic. San. Od. Toplantıda dile getirildiği açıklandı.
Şimdi yetkililerden bu konunun geniş olarak araştırması yapılırken 4 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan kişi veya kurumların Cumhuriyet Savcılığınca soruşturmaya dahil edilmesi, 1940 da inşa edilen iskelenin taşıyıcı kolonları üzerinden geçen 50 topluk araçlara göre değil, yapıldığı yıllarda at arabaları ile çuvallı ve ve düşük tonajlı araçlar için hesap edilerek yapılmıştı. Bu gün ise 1 feribotta 40 araç ile iskeleye dalgalı havalarda çarptığı zaman iskelenin her tarafı sallanmaktadır. Bu gün iskele üstünde bazı faaliyetlerin yapıldığı görülmesi üzerine vatandaşlar daha dün 4 kişinin hayatını kaybettiği, bu iskelenin açılması ne kadar sakıncalı olacağı konuşulmaktadır.
Meydana gelen kazayla ilgili soruşturmanın dışında iskele hakkında da resmi makamlarca rapor alınmadan bu yerin açılmaması gerektiği kanaatindeyiz.