info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Oltaya 7 Kiloluk Kalkan Takıldı

Şarköy İlçesinde amatör olta balıkçısı Sebahattin Güneş, limanda istavrit avlarken oltasına 7 kiloluk kalkan balığı takıldı.

 

Şarköy İlçesinde amatör olta balıkçısı Sebahattin Güneş, limanda istavrit avlarken oltasına 7 kiloluk kalkan balığı takıldı.
Güneş, oltayla ilk kez kalkan balığı yakaladığını ve bu nedenle çok şaşkın olduğunu belirterek, şu bilgileri aktardı:
''40 yıldır uygun zamanlarda olta balıkçılığı yapan bir amatörüm. Bu güne kadar oltamla istavrit, karagöz, mırmır, sardalye ve lüfer gibi birçok çeşit balık yakaladım ama hiç kalkan balığı yakalamamıştım. Yine oltamla çıktığım balık avında istavrit avlarken oltama birden ağır bir şey takıldı. Ben oltanın dipte bir kayaya takıldığını zannettim ancak çektikçe misinada bir hareketlilik oldu. Yavaş, yavaş çekmeye başladım. Su yüzüne çıkınca dev bir kalkan balığının oltama takıldığını fark ettim. O anki şaşkınlığımı anlatamam hem ilk kez kalkan balığı yakalıyorum hemde gördüğüm kalkanların en irilerinden birisi.''
Eve giderken yolda gören balıkçıların, bu büyüklükteki kalkan balığını oltayla yakaladığına inanamadığını belirten Güneş, eve ulaşana kadar gören herkesin balığa yoğun ilgi gösterdiğini ve hatıra fotoğrafı çektirdiğini kaydetti.