info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ölüm Yolu Yeniden Yapılıyor

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yapıldıktan 1 yıl sonra bozulan ve sık sık kazaların yaşandığı, halkın Ölüm Yolu olarak adlandırdığı Malkara-Şahin Karayolu 3’üncü kez bakıma alındı.

Yapımının üzerinden 1 yıl geçmeden tamir ve bakım gören Malkara-Şahin Mahallesi arasındaki 10 kilometrelik karayolu ağır tonajlı kamyonların geçmesi sonucu yeniden bozulmuş, yer yer 20 santime varan çukurlar ve patlaklar oluşmuştu. Malkara-Şahin Karayolu üzerindeki mahalleler ve bu yoldan ulaşım sağlayan mahalle vatandaşlarının yolu keseceklerini, seslerini duyurmaları için başka çarenin kalmadığının belirtilmesi üzerine başlatılan incelemede yolun acilen bakıma alınması kararlaştırıldı. 
Sık sık kazaların meydana geldiği Malkara-Şahin karayolunun bakıma alındığını, çalışmaların başladığını belirten yetkililer, yolun bozulmasına ağır tonajlı maden kamyonlarının neden olduğunu belirtti. 
Araç sürücüleri ise "Kısa nakliye yapan kamyonlar aşırı yük atıyorlar. Yolun zaten yan bağlantıları yok. Yolun her iki tarafı da su kanalı. İki araç yan yana geçerken ağır tonajlı kamyonlar yolu patlatıyor. Altıda sağlam olmadığı için yol bir kaç gün içerisinde büyük delik ve yarıkların oluştuğu ölüm yolu haline geliyor. Yolu bilmeyen vatandaşlar burada büyük kaza yapacaklar, ölümlü kazalar olacak. Şu ana kadar sadece maddi hasarlı ve yaralamalı kazalar meydana geldi. Ama yolun yapılması için illaki birilerinin ölmesi mi gerekli. Bu yolun acilen genişletilmesi ve daha sağlam yapılması gerekir. Bu tamir ve bakım gören yol da kış aylarında bozulacak. Buna kalıcı çözüm bulunması gerekir. Burada bir daha sorun olmasın istiyoruz" dedi. 
Malkara-Şahin Karayolunun bakım ve tamiratının 15 gün içerisinde bitirileceği belirtildi.