info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ordulular Şenliğine İçişleri Bakanı Şahin Katıldı

Tekirdağ Çerkezköy ilçesi Kapaklı beldesinde bu gün 3. Sü düzenlenen ordulular dayanışma yardımlaşma derneğinini şenliği kazak gölü piknik alanında yapıldı.

Tekirdağ Çerkezköy ilçesi Kapaklı beldesinde bu gün 3. Sü düzenlenen ordulular dayanışma yardımlaşma derneğinini şenliği kazak gölü piknik alanında yapıldı.

Çok coşkulu geçen 3. Bahar şenliğine içişleri baklanı Ordulu İdris Naim Şahin , Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Ak parti Tekirdağ milletvekilleri T. Ziyaeddin Akbulut , Özlem Yemişçi, İstanbul Milletvekilleri Gülay Dalyan ve Tülay Kaynarca ile çok sayıda davetli katıldı.

Şenlikte Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı , Tekirdağ Milletvekilleri T. Ziyaeddin Akbulut , Özlem Yemişçi yapmış oldukları konuşmalardan sonra , İçişleri bakanı İdris Naim Şahin hemşerileri ile kucaklaştığı konuşmasında; “Umudunu kaybetmiş insanların yaptıkları ve yapacakları işleri görüyoruz. Çoğunun yatırımı ülkede değil, ülke dışındadır. Çoğunun mevduatı ülkede değil, ülke dışındadır ve çoğununu yetişmiş insan gücü ülkede değil, ülke dışındadır. Biz, siz, bu ülkeyi sadece maddi değerleri ile, madenleri ile, ormanlarıyla, imkanlarıyla, deniziyle, kumuyla, ağaçlarıyla görüp onlardan nasıl yararlanırız diye bakanlardan değiliz.

Bu ülkenin taşı da, toprağı da, Ağaçlı yeri de, ağaçsız yeri de, baraj olan yeri de, baraj olmayan yeri de, kıracı da, ovası da, dağı da, taşı da, deresi de, her şeyi, her yeri bizim için bir başka güzeldir çünkü burası bizim için sadece bir toprak değil, sadece ağaç değil, maden değil, deniz değil, kum değil; burası bizim için vatandır vatan.

Çünkü burası ecdat yadigarıdır, bizim için her birinin ayrı bir hikayesi vardır. Her birinin ödenmiş bedeli vardır, ödenmeye devam eden bedeli vardır. Gerekirse de o bedeli ödemeye devam edecek inançlı ve kararlı insanlarız biz ifadelerini kullandı.”

Türkiye’nin huzurunu ve varlığını kıskanan, içeride kandırılmış, dışarıda bu ülkeye gözünü dikmiş bir takım kişiler, kurumlar, merkezler olduğunu kaydeden Şahin, “15. yüzyılda da vardı, 10. yüzyılda da vardı, 19. yüzyılda da vardı, 20. ve 21. yüzyılda da var. Bu ülke düşmanı ve Türkiye’yi kıskanan kesimler her dönemde var. Bunların bir kısmı hayattan gitse bile o nesil devam ediyor ve dışarıda tezgahlanan bu ülkeye yönelik hasmane tutumlar içeride de maalesef bazı gençlerimizi, çocuklarımızı kandırarak yada korkutarak yada kaçırarak değişik yollarla kendi hizmetlerine alıyorlar, alabiliyorlar. Ama bu yolun çıkmaz bir yol olduğu, bu gidişin yanlış bir gidiş olduğunu, biz milli duruş olarak, devlet olarak millet olarak hem onlara hem bütün dünyaya hukuk içerisinde ve insani değerlere de riayet ederek pahalıya da mal olsa gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Bakan Şahin, “Gün gelecek, bu yanlış yollardan vazgeçecekler. Gün gelecek, gerçekleri zor da olsa anlayacaklar. Ama temennimiz, herkesin insanca yaşamasıdır. Temennimiz, herkesin şehirde yaşamasıdır. Temennimiz; herkesin evinde, ailesiyle birlikte yaşamasıdır. Temennimiz, hiç kimsenin insanlık dışı, çağ dışı, mağara devrinde, taş devrinde bir hayat yaşamamasıdır. Gençlerimizi kandırarak, korkutarak ya da kaçırarak dağlara, mağaralara götüren şebekelerle bizim mücadelemiz o gençler adına onların aileleri adına ve onların acılı anneleri adına devam edecektir. Bizim kendilerine söylediğimiz ve söyleyeceğimiz: Bu yol çıkmaz yoldur, bu yol çıkmaz sokaktır. Ne yaparsanız yapın sonu mümkün değildir. Sonu bir şekilde hayatların sona ermesidir. Sonu bir şekilde hüsrandır. Görülmektedir ki Türkiye’ye zarar vermek isteyen ne ad altında olursa olsun bölücü ve yıkıcı örgütlerde insanların ortalama ömrü 35′i geçmemektedir.

Buna özellikle dikkat çekmek istiyorum, bu hayat hayat değildir. Ölerek, öldürülerek mutlu bir dünyayı kurmak kimse için mümkün değildir. Türkiye’de yanlış yola giderek Türkiye’ye haince davranarak bir tezin içinde olmak için bugün herhangi bir gerekçe kalmamıştır. Bu ülkede insan hakları, bu ülkede özgürlükler, bu ülkede demokratik değerler, bu ülkede ekonomik imkanlar, bu ülkede kalkınma, bu ülkede fert başı milli gelirin tabana dağılımı dünyanın pek çok ülkesine göre çok çok iyi durumdadır. Bu ülkede akli olarak, ahlaki olarak, insani olarak, ekonomik olarak, siyasi olarak hiçbir gerekçe yoktur ki birileri çıksın mağaraya ve ‘ben daha iyi bir düzen getireceğim’ diyebilsin, yok böyle bir şey” ifadelerini kullandı.

Terör örgütüne karşı mücadelenin süreceğini belirten Şahin, “Yakalanan bombalar, patlayıcılar, ele geçirilen örgüt militanlarını, milletimiz, aziz milletimiz, sizler takip ediyorsunuz ve görüyoruz. Türkiye’de düşünülen 10 olaydan 9′u benim kahraman, Çalışkan, polisim, jandarmam, askerim tarafından önlenmektedir. Millet adına görev yapan o kardeşlerime ben buradan sizlerle birlikte selamlarımı gönderiyorum, başarılar diliyorum. Önlenemeyen olaylar da anında takip edilerek peşleri bırakılmadan enselenmektedirler, yakalanmaktadırlar. Ne olursa olsun bu ülkenin huzurunu bozmak isteyen herkese militan da olsa, yöneticisi de olsa, emir vereni de olsa, teşvik edeni de olsa takip görevimiz hiçbir zaman durmadı, durmayacak. Şehidimiz veya gazimiz olduğu anda biz sadece üzülüyoruz, insanız, üzüleceğiz, milletçe üzülüyoruz. Ama milletçe ve devletçe, hükümet olarak, güvenlik güçleri olarak her saldırı her şehidimizin kanı, her gazimizin yarası, bizi üzmenin yanında aynı zamanda bu ülkeyi korumak daha çok sevmek, daha çok sahiplenmek, tedbirlerimizi daha çok almak noktasında bizim gücümüzü arttırmaktadır, irademizi kuvvetlendirmektedir, kararlılığımızı kuvvetlendirmektedir. Bu karar sadece, devletin, milletin kararı değil topyekun bu vatanın, bu milletin ortak kararıdır ve bu kararlılıkla biz yolumuza devam edeceğiz, ediyoruz dedi.

Şenlikte konuşmalardan sonra  Şenlikler Ağa ihalesi yapıldı katılan misafirleri ikramlardan sonra şenlik müzik ve eğlence programları ile devam etti.

Şenliğe Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ve Ziyaeddin Akbulut, İstanbul Milletvekilleri Gülay Dalyan ve Tülay Kaynarca, Tekirdağ’a bağlı ilçelerin kaymakamları Hayrabolu Tamer Orhan ,Malkara Kaymakamı ynuus Fatih Kadiroğlu,Çorlu Kaymakamı ali Dursun,Saray Kaymakamı Gülihsan YİĞİT,Şarköy Kaymakamı  Zekeriya GÜNEY,Çerkezköy Kaymakamı Ayhan BAYHAN, Vali yardımcısı Mustafa Masatlı, Özel idare Genel Sekreteri Mustafa Yel, Ak parti Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç,Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kapaklı Belde Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Ordulular Derneği başkanı Fatih Önkol , Kızılpınar Beldiye meclis üyesi dernek şölen ağası İbrahim Eren , Ak parti Tekirdağ il başkanı Ahmet Kambur ve yönetim kurlu üyeleri, çeşitli hemşeri derneklerinin yöneticileri, üyeleri ve davetliler katıldı.