info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Oto galeriler şehir dışına çıkıyor

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ın üzerinde hassasiyetle durarak genelge yayımladığı, oto galerilerin şehir dışına çıkarılması talimatı, Tekirdağ?da da yerine getiriliyor. Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, kent merkezindeki oto galerilerin şehir dışına çıkarılması için işletmecilerle görüştüklerini, yer arayışına giren galericilere belediye olarak Muratlı yolu üzerinde, çevre yoluna yakın bir alanın önerildiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ın genelgesiyle oto galerilerin şehir dışlarına taşınmalarına başlandı. Bakan Beşir Atalay ın konu hakkında gönderdiği iki genelgeye uygun hareket eden 18 ilde çalışmalar tamamlanarak oto galericiler şehir dışına çıkartıldı. Geçtiğimiz ay 81 ilin valileriyle yaptığı toplantıda oto galerilerin şehir dışına çıkarılması talimatına da yer veren Bakan Atalay ın girişimi ile 50 ilde de oto galericiler ile görüşmeler başladı.
GALERİCİLERİ UYARDIK
Tekirdağ da oto galericilerin şehir dışına çıkarılması konusunda görüş bildiren Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, İçişleri Bakanlığı nın genelgesiyle il belediyeleri ve büyük nüfuslu ilçe belediyelerinde oto galerilerinin şehir dışına çıkarılmak zorunda olduğunu hatırlatarak, "Kent genelinde şehir içinde bulunan oto galericiler ile görüştük. Kendilerine yasal mevzuatı aktararak işletmelerini şehir dışına çıkarmaları gerektiğini bildirdik." diye konuştu.
GALERİLER ÇEVRE YOLUNA TAŞINIYOR
Başkan Dalgıç, oto galericilere yardımcı olmak için yer arayışına girdiklerini de vurgulayarak, "Bazı galericiler yer arayışına girdi. Biz de belediye olarak oto galericilere Muratlı yolu üzerinde çevre yoluna yakın 3-4 dönümlük bir araziyi önerdik. Bu önerimizi olumlu karşıladılar. Kısa süre içinde orada yerleşmeye başlayacaklardır. Zannediyorum 3-4 ay içinde prefabrik tarzı yerleşkeler yaparak galerilerini buraya taşıyacaklar. Oto galericilere önerdiğimiz araziye komşu 20 dönümlük alanı da ileride otogar olarak düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DENETLEYECEK
Oto galerilerin şehir dışına çıkarılması talimatı veren İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yurt çapında belediyelerin konu hakkında yetersiz ve isteksiz davranması üzerine, 81 ilin Valilerini Ankara daki bir toplantıda ağırlayarak, konu hakkındaki hassasiyetlerini kendilerine aktarmıştı. Atalay, valilere yaptığı konuşmada, oto galerilerin şehir dışına çıkartılması için belediyeler ile görüşmelerini tavsiye etmiş, kendisinin konuyla ilgili bir denetim sistemi getireceğini belirterek, il il değerlendirmede bulunacağını belirtmişti.