info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Otoyol Magandaları Karayollarını ve Yasağı Dinlemiyor

Tekirdağ-Süleymanpaşa şehir hastanesi giriş yolundaki kavşakta trafik magandaları, kamu zararı, yasak kanun, dinlemiyor. Son dönemde Süleymanpaşa-Muratlı otobanın güzergâhı üzerinde bulunan Tekirdağ şehir hastanesi kavşağında çok sayıda kaza olunca, buraya karayolları müdürlüğünce plastik dubalar monte edilmişti.

Yere çivili dubaları umursamayan trafik magandaları, bu dubaları görmezden gelip dubaları çiğneyerek geçmeye devam ediyorlar. Bu sorumsuzluk nedeniyle, bazı dubalar yasa-kural tanımayan şoförler tarafından paramparça edildiler. BASIN YAZIYOR KARAYOLLARI UMURSAMIYOR

Tekirdağ Karayolları müdürlüğü, bu güzergâhı hem umursamıyor hem de kamu zararına neden oluyor. Basın mensuplarının bu yolu sürekli dile getirmesine bu otoyol, Tekirdağ’ın Avrupa’ya bağlanan en önemli yolu olmasına, Asyaport başta olmak üzere uluslararası nakliye güzergâhında olmasına rağmen, düzgün bir otoban yapmak yerine, her yıl defalarca yama yapılarak milyonlarca lira çöpe giderken, kırılan dubalar da kamu zararına neden oldu.

T.C.K.257 GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA SUÇU İŞLENİYOR

Yıllardır bu otobana yüzlerce defa yama yapıldı. Sayısız işçi çalıştı. Her seferinde yüzbinlerce liralık malzeme kullanılarak kısmi onarım nedeniyle çöpe gitti. Bu parayla defalarca Çanakkale yolu gibi duble yol yapılıp paralar çöpe gitmezdi. Şimdi de konulan plastik dubalar nedeniyle kamu zararına neden olundu. Basın mensupları tarafından dile getirilmesine rağmen halen bu yer çelik bariyerlerle kapatılmıyor. Bu zararlar nedeniyle karayolları, T.C.K. 257. Maddesine göre suç işliyor.

Bu yolda profesyonel bir çalışma yapmadığı için karayolları hem mal hem de can kaybına sebebiyet verdiği gibi; Kamu görevlisinin yapmakla görevli olduğu görevini yapmaması şeklindeki görevi kötüye kullanma suçu, Kamu görevlisinin görevini kanunun öngördüğü şekilde yapmaması şeklindeki görevi kötüye kullanma suçu, Kamu görevlisinin görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstermesi, yani görevi ihmal şeklindeki görevi kötüye kullanma suçu. İşliyor. Tekirdağ valiliği ve Ulaştırma Bakanlığının bu yol hakkında ne zaman inceleme-soruşturma başlatacağı merakla bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin