info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Oyak Matematik Yarışması Tekirdağ da

Yarışmaların toplam 15 ilde yapıldığını söyleyen Genel Müdür Aybar, geçen yıl yarışmalara 2 binin üzerinde öğrenci katıldığını belirtti.

Oyak Matematik Yarışması'na 15 İlden 2 Bin Öğrenci Katılacak

Mardin Çimento Fabrikası Genel Müdürü Ünal Önel, OYAK Çimento Grubu'nun TÜBİTAK ile ortaklaşa düzenlediği Liselerarası Matematik Yarışması'na 15 ilden 2 bin öğrencinin katılmasını beklediklerini söyledi.

Mardin Çimento Fabrikası Genel Müdürü Ünal Önel, OYAK Çimento Grubu'nun TÜBİTAK ile ortaklaşa düzenlediği Liselerarası Matematik Yarışması'na 15 ilden 2 bin öğrencinin katılmasını beklediklerini söyledi.

Ünal Önel, Kabala beldesindeki Mardin Çimento Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği toplantıda, OYAK Çimento Grubu şirketlerinin, faaliyet gösterdiği illerde 2003 yılından bu yana yapılan Liselerarası Matematik Yarışması, son 5 yıldan beri diğer OYAK şirketlerinin de katılımı ile daha da büyüdüğünü açıkladı.

Önel, 11 OYAK iştiraki sayesinde 15 ile yayılan yarışmanın bu yıl Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas,Tekirdağ ve Zonguldak illerinde düzenleneceğini bildirdi.

Bu illerdeki organizasyona Adana Çimento, Mardin Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Aslan Çimento, Oyak Beton, Renault MAİS, Erdemir, İsdemir, Ermaden ve Tukaş'ın ev sahipliği yapacağını belirten Önel, şöyle devam etti: "Son 9 yılda 2 bin 966 okulda 11 bin 864 öğrencinin katıldığı yarışmanın, 19 Kasım 2011 Cumartesi günü düzenlenecek birinci aşama sınavına bu yıl da 500'e yakın okul ve yaklaşık 2 bin öğrencinin katılması bekleniyor. Bu yıl aralık ayının son haftası içinde açıklanacak sonuçlara göre yarışmaya katılan öğrenci, öğretmen, okul müdürü ve okullara çeşitli ödüller verilecek."

Yarışmanın finalinde şampiyon olan okula 15 bin TL değerinde karma laboratuvar kurulacağını aktaran Önel,Şampiyon öğrencilerin ailelerine bin TL değerinde hediye çeki verileceğini kaydetti.

Matematiğin evrensel dil ve insanlığın ortak düşünme aracı olduğunu vurgulayan Önel, "Matematiğin korkulacak bir ders olmadığını öğrencilerimize aşılamak istiyoruz." diye konuştu.

Ünal Önel, ayrıca dereceye giren öğrenci ve velilerine İstanbul'da bulunan üniversiteleri gezdireceklerini ve bu sayede onların hedeflerine varmalarını kolaylaştırmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.