info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Özel İstihdam Bürosu 16 kişiye işbaşı yaptırdı

Mart Ayı nda faaliyete başlayan Özel İstihdam Bürosu 16 kişinin yönlendirildikleri fabrikalarda işbaşı yaptığını söyledi.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ne bağlı olarak Mart ayı başında hizmet vermeye başlayan ÇOSB Özel İstihdam Bürosu, çalışmalarını sürdürüyor.

Hem web sitesi üzerinden hem de birebir başvurularla olmak üzere iki havuz oluşturduklarını belirten Özel İstihdam Bürosu Sorumlusu Cansu Fidan, her hafta Organize Sanayi Bölgesi ne kayıtlı kuruluşların insan kaynakları yöneticileri ile toplantı yaptıklarını söyledi. Bu toplantılarda firmaların istek ve talepleri hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını ifade eden Cansu Fidan, "Bu toplantılarla insan kaynakları yöneticilerin birbirlerini tanıması için de vesile yaratmış oluyoruz. İstihdam bürosunun ne iş yaptığını anlatıyoruz. Genel konularla ilgili de iletişim kuruyoruz" dedi.

İstihdam bürosunun açılışından itibaren 640 bireysel başvuru aldıklarını ve web sitesi üzerinden de yaklaşık 740 başvurunun yapıldığını kaydeden Cansu Fidan, "Şuana kadar firmalardan da 45 talep aldık. 16 kişi bizim aracılığımızla firmalarda iş başı yaptı. Görüşmeler devam ediyor. Taleplerin daha da artmasını bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Çerkezköy de tekstil ağırlıklı olduğu için firmalardan da daha çok tekstil ve boyahane ağırlıklı talepler geldiğini ifade eden Cansu Fidan, "Başvurularda başvuru sahipleri ile bir ön görüşme yapıyoruz. Mesleğini, deneyimini kayıt altına alıyoruz. Firmalardan talep geldiğinde de firmaların aradığı özelliklere sahip olan adayları firmaya yönlendiriyoruz. Firmalarla birebir toplantılar yaptıkça onlar da daha çok aday talebi geliyor. Firmalara uygun adayları göndermek firmalar için de avantaj. Böylelikle zaman kaybını da önlemiş oluyoruz." diye konuştu.