info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Öztrak: 2. El Otomotiv İhracatı Teklifi Sunulabilir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, durgun günler geçiren 2.el otomobil piyasasının hareketlenmesi için 2.el otomotiv ihracatının düşünülebileceğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, durgun günler geçiren 2. el otomobil piyasasının hareketlenmesi için 2. el otomotiv ihracatının düşünülebileceğini söyledi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti. Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ziyarette Öztrak, Tekirdağ ekonomisi ile ilgili üyelerden bilgi aldı. Karşılıklı görüşlerin paylaşıldığı ziyarette 2. el otomotiv ve inşaat konuları öne çıktı. 2.el sektöründeki durgunluğu üyeler şu şekilde ifade etti: "Bankaların 2. el otomotiv alımında yüksek faiz uygulamaları vatandaşları sıfır araçlara yönlendiriyor. Bu durumda 2. el araçlar elimizde kalıyor."
 
Faik Öztrak, Meclis'e 2. el otomotiv ihracatı olarak bir teklifi sunabileceklerini ifade etti. Üyelerin, 'şu anda nasıl yol izlenmeli' sorusuna Öztrak, "Benim sizlere tavsiyem fazla açılıp saçılmayın. Çok yüksek dövizler taşımayın ve dövizli borca girmeyin. Adımlarınızı dikkatli atın. Eski sıcak para rüzgarı esmiyor artık, bir anda okyanusun ortasında rüzgarsız kalmamak için fazla açık pozisyonda olmayın. En azından eylüle kadar böyle gidin." diye cevap verdi.