info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.2073
Dolar Satış
:
32.2653
Euro Alış
:
34.6708
Euro Satış
:
34.7333
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Paha Biçilemedi

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarlar mücadele şubesi (KOM) ekipleri yaptıkları bir istihbarat çalışması sonucu yük ve eşya taşıma aracıyla R.D.adlı şahıs İstanbul’dan gelerek Tekirdağ üzerinden yurt dışına kaçırmak amacıyla tarihi eser götüreceği bilgisine ulaştı.

Tekirdağ Maxi kavşağında araca yönelik operasyon yapan emniyet müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarlar mücadele şubesi aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada 1,5 metre boyunda 1 metre genişliğinde üzerinde rahip resmi olan ve her iki omuzlarında Hz İsa ile Hz Meryem’in tasvirleri bulunan, özel gümüş işlemeli, Ahşap çerçeveli İkon ele geçirdi.

Tarihi eser kaçakçısı R.D. ise emniyet güçleri tarafından göz altına alındı.

PAHA BİÇİLEMEDİ

Müze Müdürlüğü Yetkililerince eser üzerinde yapılan eserin 15 veya 17. yüzyıla ait olabileceğinde 2863 sayılı Kültür ve Tabiat varlıklarını koruma kanununun 23. maddesi gereği korunması gereken taşınır Kültür varlıklarından olduğunu belirtildi.

Operasyonla ilgili Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek basın açıklaması yaptı. Açıklamada “vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için tüm çalışmalarımız etkin ve kararlı bir şekilde devam edecektir’’ dedi.

Kaynak : Tekirdağ Yeni Haber