info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

"Paraları ne amaçla cebime attığımı hatırlamıyorum"

Çorlu da 19 Mart 2010 tarihinde Çorlu 1. İcra Dairesine gerçekleştirilen gizli kameralı Rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan İcra Müdürü İsmail Kurt Emniyette alınan ifadesinde kendisine sorulan tüm sorulara Hatırlamıyorum cevabı verdi.

Müdür İsmail Kurt un ifadesi 4 saat sürerken polis tarafından 42 soru soruldu. Gizli kamere kayıtları ve fotoğraflara dayanılarak sorulan sorulara müdür İsmail Kurt un, "Kasadan alınan paraları ne amaçla cebime attığımı hatırlamıyorum" dediği dikkat çekiyor.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 19 Mart 2010 tarihinde Çorlu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri yaklaşık 2 ay boyunca yaptıkları gizli kamera kaydı sonucu operasyon için düğmeye basarak Çorlu 1. İcra Dairesine ?Rüşvet operasyonu gerçekleştirdi.

Operasyon kapsamında gözaltında alınan Çorlu 1. İcra Dairesi Müdürü İsmail Kurt un Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğinde ki sorgusuna Haber Türk ulaştı. Saat 21:42 de başlanan sorgusuna Kurt özgeçmişini ve mal varlığını açıklayarak başlıyor. Gizli kamera kayıtlarına göre yapılan sorgusunda Kurt, üzerine kayıtlı gayrimenkul olmadığını ve sadece 1 otomobilinin olduğunu belirtti.

Görevlilerce Çorlu 1. İcra Dairesi Müdürü İsmail Kurt a, "Yapılan tespitlerde 21 Ocak 2010 tarihinde Çorlu 1. İcra Dairesinde bulunduğunuz esnada saat 10:05:05 te makamınıza gelen açık kimliği bilinmeyen erkek şahıs masanıza bir miktar para bırakarak odadan ayrılmış. Sizinde bu parayı alarak masanızın çekmecesine koyduğunuz daha sonra bu parayı çekmeceden alarak cebinize koyduğunuz anlaşılmaktadır. Yanınıza gelen şahıs ne amaçla para vermiştir? Parayı ne amaçla cebinize koydunuz? Açıklayınız" soruları soruldu. Kurtta, "Tarafıma sormuş olduğunuz sorunun görüntülerini izledim. Bana para veren şahsı görüntülerden tanıyamadım. İşlerin yoğunluğu nedeniyle parayı çekmeceye koydum. Görüntülerde de izlediğim gibi o gün parayı neden cebime koyduğumu hatırlamıyorum" dedi.

3 ncü soru sonunda Kurt görüntüleri izlemek istemediğini, fotoğrafları incelemesinin yeterli olacağını belirterek, sorular tüm sorulara "hatırlamıyorum ve parayı ne amaçla cebime koyduğumu bilmiyorum" dediği görülüyor. 5nci sorunun sonunda saat 22:40 ta ihtiyaç için verilen 15 dakika aranın ardından sorguya devam edildi. Yapılan gizli kamera kayıtlarının dökümlerine göre sırayla yapılan sorgusunda Kurt a avukatların dosya içine ve masa üzerine bırakılan paraların ne amaçla bırakıldığı sorusu soruldu. Görevliler bu kez 21nci soru sonunda saat 23:55 te 15 dakikalık bir ara verdi. Ardından tekrar sorguya devam edilirken en son olarak 15 dakikalık ara saat 01:00 de verildi. Aranın ardından sorulan 5 soru sonunda Çorlu 1. İcra Dairesi Müdürü İsmail Kurt a toplam 42 soru soruldu. Çorlu 1. İcra Dairesi Müdürü İsmail Kurt a, "Görüntülerden izlediğim ve resimlerden gördüğüm kadarı ile olayın büyük bölümü akşam kasa kapatma saatinde meydana gelmiştir. Kasadan alınan paraların ne amaçla cebime attığımı hatırlamıyorum. Günlük kasa yaparım. Yaptığımız rutin iştir" dedi.

Sorgulamanın ardından Çorlu Adliyesinde mahkemeye çıkarılan Çorlu 1. İcra Dairesi Müdürü İsmail Kurt 15 bin TL kefaletle serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısının bir üst mahkemeye itirazı sonucu Kurt daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca operasyon kapsamında 16 avukatında Adalet Bakanlığından izin alınmasını ardından sorgusuna başvurulacak.