info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Parasızlıktan paralarını satıyor

Tekirdağ da maddi sıkıntı yaşayan 73 yaşındaki Hayri Tunalı isimli emekli vatandaş Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait eski paralarını internetten satılığa çıkardı.

Tekirdağ da maddi sıkıntı yaşayan 73 yaşındaki Hayri Tunalı isimli emekli vatandaş Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait eski paralarını internetten satılığa çıkardı. Emekli maaşı ile geçinemediğini belirten Tunalı, parasızlıktan dolayı paralarını sattığa çıkardığını kaydetti.

Esnaflık yaptıktan sonra emekli olan 73 yaşındaki Hayri Tunalı, paradan para kazanmak için harekete geçti. 40 yıl Tekirdağ da baharatçılık yapan Tunalı, çalıştığı dönemde habi olarak Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait eski paraları satın alarak biriktirdi. Emekli olduktan sonra aldığı maaşı yetiremeyen 4 çocuk babası Tunalı, elindeki eski paraları satmak için internete ilan verdi. Elinde Osmanlı nın duraklama, Cumhuriyet in kuruluş dönemine ait 100 adet kağıt, 200 adet de madeni para bulunan Tunalı, yaşadığı maddi sıkıntılardan kurtulmak için elindeki paraları 20 bin TL ye satılığa çıkardı.

400 TL emekli maaşının kendini geçindirmeye yetmediğini kaydeden Tunalı, "Esnafken ticaret yapıp ailemi geçindiriyordum. Emekli olduktan sonra sıkıntılı günler geçirmeye başladım. Aldığım maaş yetmez oldu. Bu yüzden 40 yılda biriktirdiğim eski paralarımı internette satılığa çıkardım. Binbir emekle satın aldığım ve biriktirdiğim bu para koleksiyonuma 20 bin TL istiyorum. 10 bin TL ye alıcı çıktı ama vermedim" dedi.