info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Patlayıcı Satan Dükkanlara Zabıtadan Denetim

Zabıta ekipleri İl genelinde pek çok işyerine maytap gibi patlayıcı ve parlayıcı maddelerin satılmaması yönünde tebligat yaptı. Zabıta ekipleri ayrıca yaptığı kontrollerde maytap ve çatapat gibi patlayıcı madde satan esnaf hakkında tutanak tutarak, patlayıcıları imha etmek üzere el koydu.



Tekirdağ Zabıta Müdürlüğü Ekipleri birçok yaralamaya neden olan maytap, çatapat gibi patlayıcı ve parlayıcı maddelere karşı denetimlerini arttırdı.

Çocuklar ve gençler arasında oyun ve eğlence aracı olarak kullanılan ve çoğunlukla bayram, düğün ve eğlencelerde tüketimi artan maytap, çatapat  vb.  piroteknik  maddeler, kaza yoluyla başta görme kaybı olmak üzere istenmeyen yaralanmalara neden olabiliyor. Küçük çocukların yutması sonucunda hayatlarını kaybetmeleri ile sonuçlanabiliyor. Bunun gibi üzücü olayların yaşanmasına yol açması sebebiyle bu tür ürünlerin satışının yapıldığı yerlerde zabıta müdürlüğü ekipleri ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından kontrol ve denetimler yapıldı.

Zabıta Müdürü Hüseyin Hatipoğlu  ‘Yapılan denetimlerde özellikle 12 yaşından küçük çocuklara veya yetkisiz kişilere satış yapılmaması ve iş yerlerinde gerekli uyarıcı levhaları bulundurmaları konusunda iş yeri sahiplerini uyardık. İş yeri sahiplerine gerekli tüm tedbirleri almaları gerektiğini ve alınacak tedbirlere aykırı hareket edildiği takdirde ilgili mevzuatlar doğrultusunda haklarında gerekli yasal işlemlerin yapılacağını tebliğ ettik.

Ayrıca çocukların maytap gibi patlayıcıları satın almaması yönünde velilerin duyarlı olmasını istiyoruz’ dedi. Hatipoğlu İnsan sağlığı ve can güvenliği açısından olumsuz etkilere sahip olan bu tür piroteknik maddelerin bundan sonra daha da sık bir şekilde denetleneceği belirtilerek, bu tür satış yapan yerleri, duyarlı vatandaşların Zabıta Müdürlüğü’ne bildirmelerini   istedi.