info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Pazarcıların zararı 120 bin lira

Geçen hafta yağan yoğun sağanak ve dolu Tekirdağ Perşembe pazarındaki esnafı batırdı.

Konu ile ilgili bir rapor hazırladığını belirten Tekirdağ Pazarcılar Odası Başkanı Sami Kayın açıklamalarında: odamıza kayıtlı 1000 kadar pazarcı esnafı vardır.
Geçen hafta yağan yoğun sağanak ve dolu Tekirdağ Perşembe pazarındaki esnafı batırdı. Konu ile ilgili bir rapor hazırladığını belirten Tekirdağ Pazarcılar Odası Başkanı Sami Kayın açıklamalarında: "odamıza kayıtlı 1000 kadar pazarcı esnafı vardır.
O gün bunların içinde çok acil ve zor durumda kalanları tespitini yaptık buda yaklaşık 57 Pazar esnafı oldu. Zarar ise yaklaşık 120 bin lira civarında. Bu konuda raporumu Tekirdağ Valiliğine takdim ettim. Giyim ve sebze satan esnafımızın yanı sıra odamıza kayıtlı olmayan ancak İstanbul ilinden gelerek belediyeye resmi olarak kira ödeyen İstanbul esnafının da ciddi olacak zararları vardır.
O gün 5 milletvekilimizin ikisi Tekirdağ ilinde olmasına rağmen hiç kimse gelip halimize sahip çıkmadı. Sadece Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç geldi bir de C.H.P. Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak arayarak bizimle ilgilendi her ikisine de teşekkür ederiz. Perşembe pazarını giriş ve çıkış noktalarında olan Pazar esnafının zararları çok büyük oldu. Zararlar konusunda Tekirdağ Valiliğinden yardım bekleyen pazarcılar adına oda başkanı Sami Kayın; "böyle yağışlı bir felaket Tekirdağ tarihinde ilk defa oluyor. Devletimizin Pazar esnafına sahip çıkacağına inanıyorum" dedi.