info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Pedalları Temiz Bir Çevre İçin Çevirdiler

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası ve 22 Eylül dünya otomobilsiz kent günü kapsamında Tekirdağ’da organize edilen bisiklet halk gezisi Çorlu, Çerkezköy ve Binkılıç köyü güzergahında gerçekleştirildi.

Bu yıl ‘Doğru yönde hareket’ teması kapsamında Avrupa genelinde benzer etkinliklerin düzenlendiği haftada Tekirdağ’da bisikletin bu tema kapsamında ne kadar etkin bir araç olduğu bilincinin oluşturulması amacıyla ‘sağlıklı yaşam, sağlıklı bir toplum ve temiz bir çevre için birlikte bisiklete binelim’ sloganı ile gerçekleştirilen gezi, zaman zaman yağan yağmura rağmen çok sayıda bisiklet severin katılımı ile gerçekleşti.
Çorlu İlçe merkezinden başlayan gezide ilk durak Çerkezköy ilçe meydanı oldu. Burada Çerkezköy’den de grupların katılımı ile çoğalan topluluk Hallaçlar köyü yolu üzerinden Binkılıç’a devam ettiler. Yolda zaman zaman yağan yağmura rağmen yoluna devam eden topluluk Binkılıç köyünde verilen çay molasının ardından geri dönerek etkinliği tamamladılar.