info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Pınarça Deresi ne İki Köprü Yapılacak

DSİ Bölge Müdürlüğü nce ıslah çalışmaları devam eden Pınarça Deresi’nde önümüzdeki ay köprü yapımlarına başlanacağı belirtildi.

Pınarça Deresi ıslahı tüm hızıyla sürüyor. Derenin suyu boşaltılarak, dolgu yapıldı, perde temelleri atılmaya başladı. Önümüzdeki aydan itibaren köprü yapımlarına başlanacağı bildirildi.
 
Devlet Su İşleri (DSİ) Edirne Bölge Müdürlüğü'nce ıslahı devam eden 2 kilometre uzunluğundaki Pınarça Deresi'nde önümüzdeki ay köprü yapımlarına başlanacağı bildirildi. Islah çalışmalarındaki son durum hakkında bilgi veren Devlet Su İşleri Bölge Müdür Yardımcısı ve Tekirdağ Şube Müdürü Adem Coşkun, derenin suyu çekilip, daş dolgusunun tamamlandığını söyledi. Pınarça Deresi’nin Çorlu Deresi ile kesiştiği noktaya kadar 2 kilometre uzunluğunda beton zemin yapılacağını kaydeden Bölge Müdür Yardımcısı Coşkun, "Derenin suyunu boşalttık. Taş dolgusunu da yaptık. Ekiplerimiz şu anda perde temeli atıyor. Bir ay sonra köprülerin yapımına başlayacağız" dedi.
 
KÖPRÜLER YIKILACAK
 
Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ile Fatih Mahallesi'nin ortasından geçen Pınarça Deresi'nin ıslahı kapsamında 5 yeni köprü yapacaklarını belirten Bölge Müdür Yardımcısı Adem Coşkun, "Projemizde 5 yeni köprü var. Mevcut köprüleri yıkıp yerine yeni köprüler yapacağız. Ancak yeni yapılan köprüler olduğu belirtiliyor. Bu köprüleri inceleyeceğiz. Kurtarabileceğimiz olursa, yıkmadan bizim projemize göre yapacağız. Şayet projeye aykırılığı fazlaysa, kurtaramayacağımız boyutlardaysa o zaman bu yeni yapılan köprüleri de yıkıp yenilerini yapacağız" dedi.
 
KÖPRÜNÜN YERİNE İKİ KÖPRÜ YAPILACAK
 
Bu köprünün yıkılarak yerine iki köprü yapılacağını belirten Bölge Müdürü Coşkun, "Hükümet Caddesi üzerindeki köprüyü yıkacağız. Yerine yenisini yapacağız. 5 köprüden ikisini buraya yapmayı planlıyoruz. Trafiğe zarar vermemek için mevcut köprü çalışırken, biz bir köprü yapacağız. Daha sonra trafiği yaptığımız bu yeni köprüden verdikten sonra mevcut köprüyü yıkıp yerine ikinci köprüyü yapacağız. Çerkezköy Belediye Başkanı ile yaptığımız görüşme sonrasında başkan bize trafiğin yoğun olduğunu bir ay köprüsüz bölgenin kalamayacağını söyledi. Bizde bunun üzerine bu kararı aldık."açıklamasında bulundu.
 
DSİ Bölge Müdürlüğü Pınarça Deresi için 13 Aralık 2012 tarihinde ihale yapmış geçtiğimiz nisan ayında da çalışmalara başlanmıştı. Bölge Müdür Yardımcısı Adem Coşkun, ıslah çalışmalarının yıl sonuna tamamlanacağını söyledi.