info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Polis dayağına suç duyurusu

Tekirdağ da Süper Amatör Ligi nde Çorlu Sanayispor ile Tekirdağspor arasında oynanan maçtan sonra polis ekiplerinin kendisini darp ederek fotoğraf makinesine el koyduğunu iddia eden yerel gazete muhabiri, Cumhuriyet Savcılığı na suç duyusunda bulundu.

Çorlu Sanayispor ile Tekirdağspor arasında oynanan maçın ardından iki grup taraftar arasında arbede çıkmıştı. Maçın ardından yaşanan olaylara Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri müdahale ederek grupları ayırmaya çalıştı. Tekirdağ daki yerel Trakya Gazetesi Spor Muhabiri Hasan Yılmaz, polislerin kendisini darp ettiğini, fotoğraf makinesine el konulduğunu iddia etti. Maçın ardından çevik kuvvet polis ekiplerinin kale arkasında bir genci dövdüğünü görüntülediğini ifade eden gazeteci Yılmaz, 15 polis tarafından tekme-tokat dövüldüğünü savundu. Yılmaz, "Genç bir taraftarı döven onlarca polisi görünce kameramla çekime geçtim. Taraftarı öldüresiye döven polisler, kayıt yaptığımı görünce hemen üzerime saldırdılar. Gazeteci olduğumu söylememe rağmen yaklaşık 15 polis tekme tokat bana saldırdı" dedi.
Tekirdağ Devlet Hastanesi nden darp raporu aldığını ifade eden spor muhabiri Hasan Yılmaz, "Gazeteci olduğumu söylememe rağmen üzerime saldırdılar. Önce başıma aldığım darbe ile gözlüklerim kırıldı. Göğüs kafesime, başıma ve vücudumun çeşitli yerlerine yumruklar aldım. Sol elimde iki yerde kanama oldu. Daha sonra da bu kez 7-8 kişilik başka bir grubun saldırısına uğradım. Hepsi üzerime çullandı. Hem vuruyorlar hem de kameralı fotoğraf makineme el koymaya çalışıyorlardı. Daha sonra da kalabalık bir grup daha diğer arkadaşlarının kaldığı yerden devam edip bana saldırılarını sürdürdüler. Maçı benimle izlemeye gelen 5 arkadaşım ve Tekirdağspor Kulübü Başkanı Aytaç Eriz in yardımıyla kurtuldum" diye konuştu.
Kendisini döven polislerin fotoğraf makinesine el koyduklarını ve kendisini ekip otosuna bindirdiklerini de anlatan Yılmaz, "Dayağın ardından hiçbir suçum olmamasına rağmen beni ekip otosuna bindirdiler. Beni neden gözaltına almaya çalışıyorsunuz? Ben ne yaptım dememe rağmen sen göreceksin diyerek Çorlu Emniyet Müdürlüğü ne doğru yola çıktık. Benim dövülerek gözaltına alınmam üzerine arkadaşım AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut u arayarak olayla ilgili kendisiyle konuştu. Ben ekip otosundayken Akbulut un müdahalesiyle araçtaki polislere bir anons geçildi salıverilmem için. Ancak bu esnada da araç içindeki polisler pişkinliklerini devam ettirerek, sivil giyimli komiserlerinden özür dilemem gerektiğini o zaman beni serbest bırakabileceklerini söyledi. Ben de kimseye olumsuz tavır yapmadığımı, asıl özür dilenmesi gereken ben olduğumu söyleyerek bunu reddettim. Polisler bunun üzerine özür dilemiş sayıyoruz diyerek beni serbest bıraktılar" şeklinde konuştu.
Fotoğraf makinesi ile çektiği görüntülerin silinerek kendisine saatler sonra teslim edildiğini öne süren Hasan Yılmaz, Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı na dilekçe vererek sorumlular hakkında dava açılmasını istediğini söyledi.
Maçın ardından yaşanan olaylar nedeniyle söz konusu polis memurları hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi