info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Polisi Vatandaşı Dolandırılmaktan Son Anda Kurtardı

Türkiye genelinde, telefonla dolandırma olaylarının çoğalması üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü, vatandaşları uyaran açıklamalar yapıyor.

Türkiye genelinde, telefonla dolandırma olaylarının çoğalması üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü, vatandaşları uyaran açıklamalar yapıyor. Tekirdağ'ın Şarköy İlçe Emniyet Müdürlüğü de, bankamatiklerin bulunduğu alanlara uyarıcı yazılar yapıştırıyor, belediyeden anonslarla dolandırıcılara karşı vatandaşları uyanık olmaya davet ediyor.

 
Tüm bunlara rağmen vatandaşlarımız yine de dolandırıcıların açtığı telefonların etkisi altında kalarak mağdur duruma düşebiliyor.
 
Şarköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri, bir vatandaşın 34 bin, diğer vatandaşın da 20 bin TL'sini son anda dolandırıcıların eline geçmesinin önüne geçerek mağduriyeti önledi.
 
Bir kamu kuruluşundan emekli olan, Camikebir mahallesinde oturan M.S. adındaki 51 yaşındaki kişiye kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı ev telefonundan arayarak, "Hesabınızda paranız var ve paranız şu anda PKK tarafından hesabınızdan boşaltılmaya çalışılıyor. Merak etmeyin biz şu anda örgütün peşindeyiz ve paranızı kurtaracağız, hesabınızda bulunan parayı şimdi size vereceğim hesap numaralarına aktarın, paranız bir süre bizim güvencemizde kaldıktan sonra sizin banka hesabınıza yeniden aktarılacaktır, sakın bu işlemi yaparken kimseyle görüşmeyin ve polise dahi bilgi vermeyin sadece bize güvenin" şeklinde sözler söyleyerek, Güneydoğu
 
Bölgesi'ndeki bir vilayetin ptt şubesine 20 bin TL yatırmasını söyledi. Terör örgütünün adının geçmesinden etkilenen M.S adlı şahıs, kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcının verdiği hesap numarasına 20 bin TL'yi havale etti. Bir ihbarı değerlendiren Şarköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, söz konusu paranın dolandırıcılar tarafından çekilmesini son anda önledi. Son anda 20 bin TL dolandırılmaktan kurtulan M.S. başına gelenlerin şaşkınlığını hala üzerinden atamazken, "Bir hatadır yaptım. Polisimize çok teşekkür ediyorum." dedi.
 
Güvenlik güçleri vatandaşları bir kez daha uyararak, tanımadıkları kişilerin açtığı telefonlara itibar edilmemesini, bu tip telefonla arayan şahısları güvenlik güçlerine bildirilmesini istedi.
 
Dolandırıcıların tespiti için çalışmalar çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.