info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Polonyalı Öğretmenlerden Çerkezköy Çıkarması

Avrupa Birliği Vet-Pro Projesi kapsamında Polonya’dan Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine gelen İngilizce öğretmenleri Monika Ramanonska, Katarzyna Niewegowska-Rocha, Aneta Przy Chodzien ve Ica Kresinska ile Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Sayar ve İngilizce Öğretmeni Birdal Kanmış Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamında ziyaret etti.

Avrupa Birliği Vet-Pro Projesi kapsamında Polonya’dan Çerkezköy’e gelerek 19-31 Ocak tarihleri arasında Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde 9. Sınıf ve 10. Sınıf öğrencileri ile Dil Bölümü öğrencilerinin derslerine girecek İngilizce Öğretmenleri Monika Ramanonska, Katarzyna Niewegowska-Rocha, Aneta Przy Chodzien ve Ica Kresinska ziyaretler kapsamında ilk olarak Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a ziyaret gerçekleştirdi. Proje hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Ahmet Sayar “ Avrupa Birliği Vet-Pro Projesi öğrenciler ile bire bir eğitim gerçekleşecek. Ayrıca gelen öğretmenlerimiz iki hafta boyunca öğrencilerimiz ile birlikte ders işleyecekler. Bu projenin tüm masrafları Avrupa birliği formundan karşılanıyor” dedi. 
 
Projenin hayırlı olması temennisinde bulunan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay "Umarım proje amaçlara ulaşır. Emeği geçen okul müdürümüze ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Kendilerine başarılar diliyoruz. Bu devam edecek bir projedir. Bu projeleri önemsiyoruz. İlçede proje ofisi yapabiliriz. Avrupa Birliği projelerinin koordinasyonunu yürütecek yerlerimiz var. bununla ilgili kurumumuz olmasına rağmen daha önce işlevsellik yapılmamış. Bunu aktif hale getirerek eğitim de ilçemizde önemli bir kazanım kazanmış oluruz” diye konuştu. 
 
Bu projede ilk olduklarını kaydeden Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Birdal Kanmış “Avrupa Birliği ülkesi değiliz. Bu projeleri hayata geçirmek için belli kriterlerden geçiyorsunuz. Bütün bunlar formları Ankara’ya gidiyor” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından Monika Ramanonska Kaymakam Kubilay’a Polonya’ya özgü çeşitli hediyeler takdim etti. 
 
"BU PROJE İLE FARKLILIKLARI GÖRECEĞİZ"
 
Polonyalı öğretmenler daha sonra Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle buluştu. Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinlikte slaytlarla Polonya ve Türkiye’nin tanıtımı yapılarak, 2 ülkenin eğitim durumları slaytlarla anlatıldı. Okul olarak 5’inci projeleri olduğunu söyleyen okul yetkilileri, “Bu proje ile de 2 ülke arasındaki eğitim yöntemleri ve materyalleri karşılaştırılacak. Tüm dünyada öğretmenler farklı metodlar kullanıyor. Biz ülke olarak neredeyiz? Bu proje ile bunu görmek istiyoruz. AB üyesi olmadığımız için bu proje çok önemli. Çünkü eğitim öğretim olarak AB ülkelerinden farklılıklarımız var. Bu proje ile farklılıkları da göreceğiz” dedi. 
 
İlk hafta okulda derslere girerek uygulamalı eğitim metodlarını kullanacak olan Polonyalı İngilizce öğretmenleri, dönem tatilinin ilk haftasında da gönüllü öğrenciler için pratik İngilizce uygulaması yapacak. 
 
İngilizce Öğretmenleri öğrencilerle buluşmalarının ardından Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Sayar ve İngilizce Öğretmeni Birdal Kanmış ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i de makamında ziyaret etti. 
 
Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nin çalışmalarının takdire şayan olduğunu kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “ Bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Polonya’dan gelen öğretmenler arkadaşlarımızı kendilerini misafir etmekten duyduğumuz mutluluğu ifade etmek istiyorum. Bu ilişkilerin de devam etmesini diliyorum. İş birliği içinde olmaları gerçekten çok güzel. Belediye olarak bu projelere destek vermekten gurur duyuyoruz. Türkiye’den mutlu bir şekilde ayrılmalarını istiyoruz” açıklamasında bulundu. 
 
Türkiye’de bulunmaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getiren İngilizce Öğretmenleri Türkiye’nin mutfağını, okullarını, öğrencilerini ve özellikle Çerkezköy’ü çok beğendiklerini kaydettiler. Konuşmaların ardından Monika Ramanonska Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e çeşitli hediyeler sundu. Ziyarette Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem odasında bulunan maket uçağı Monika Ramanonska’nın beğenmesi üzerine hediye ederken, Monika Ramanonska da şaşkınlığını gizleyemedi. Ali Ertem ayrıca bütün öğretmenlere Çerkezköy Belediyesi logolu çini tabak ve çeşitli hediyeleri misafirlerine takdim etti.