info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Poyrazdan Etkilenen Dalgalar 4 Can Aldı

Poyrazdan Etkilenen Dalgalar 4 Can Aldı

Tekirdağ’ın Kumbağ Beldesi ile Barbaros Beldesi arasında kalan Gündal Halk Plajı Mevkiinde İstanbul Bağcılardan Hafta sonu tatili için denize gelen aileler den 4 kişilik gurup şiddetli dalgaların etkisiyle denizde kayboldular.

Saat 11:00 sıralarında Ramazan Kocadağ (20)  ile Ağabeyi Erkan Kocadağ (23) Dalgaların arasında gözden kaybolunca sahilde bulunan yakınları çığlıklar arasında aramalara başladılar. Olay üzerine Kumbağ Jandarma komutanlığına Emniyet DenizŞube Müd. Arama dalgıçlarına haber verilmesi ile olay yerine gelen dalgıçlar kısa sürede Ramazan Kocadağ’ı denizden çıkararak 112 ambulansı ile Tekirdağ Devlwt Hastanesine Kaldırdılar. Hayati Tehlisesinin olmadığı Belirtildi.

Diğer dalgıçlar da aramalara devam ederek 35 dk sonra suyun içerisinden baygın vaziyette ağabey Erkan Kocadağ’ı  sahile çıkararak yapılan tüm müdahalelere rağmen  kurtarılamadı.

Hafta sonu tatili için yine İstanbul Eyüp dengelen Elazığ nüfusuna kayıtlı olan Ferdi Karakaya (13) babasının sahilden yapmış olduğu uzaklaşma ikazlarına rağmen dalgaların etkisiyle suların içerisinde kayboldu. Dalgıçların aramaları devam ediyor.

Kumbağbelde içi harmanlar mevkii halk plajına gelen isimleri tespit edilmeyen iki arkadaş denize girdikten sonra dalgaların etkisiyle boğulma tehlikesi atlatan 40 yaşların da bir erkek arkadaşının kurtarma çalışmalarına rağmen her ikisi de boğuldular. Birinin cesedi harmanlar mevkiinde müzikhol’un önünde çıkarıldı. Diğer boğulan kimliği tespit edilemeyen şahıs soley motel önünde sahil yürüyüş bandında gören vatandaşlar tarafından cıkarıldı. Tekirdağ Nöbetçi Cumhuriyet savcısı Ercan Başaran önce Gündal Önünde çıkarılan cesedi inceledi daha sonra sırasıyla köy içi harmanlar mevkiindeki cesedi ardından da  solay motel önünde sahile çıkarılan cesedi  ayrı ayrı incelemesi sonucu Cesetler Tekirdağ Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Kumbağ Belediye Başkanı Hüseyin Uzunların Gazetemize yapmış olduğu özel açıklamada Kumbağ Belediyesi Olarak havanın poyraz rüzgarı etkisiyle sahiller çok dalgalı olduğundan , denize girecek vatandaşların çok dikkatli olmaları gerektiğini vurgularken  bu konuda vatandaşları belediye hoparlör sistemiyle uyardıklarını dile getirdi.

Yüzme bilmeyenler için dalgalı havalarda sürekli uyarıcı zabıta arabası ile devamlı kontrol yapılmaktadır.

Tekirdağ’ın Turizm beldesi olan Kumbağ da bu tip üzücü olayların yaşanmaması için buraya gelen vatandaşların daha dikkatli olmaları hususunda  biz belediye olarak üzerimize düşen görevleri yapıyoruz dedi.