info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Protestocu öğrencilere gözaltı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi nde slogan atarak tarım konferansını protesto eden 13 öğrenci, polisler tarafından gözaltına alındı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ), AB sürecinde Türk tarımın sorunları başlıklı bir konferans düzenledi. Üniversitenin Değirmenaltı yerleşkesindeki Pramit salonda yapılan konferansa Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Adana Milletvekili ve Meclis Tarım Komisyonu Başkanı Vahit Kirişçi, Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, öğretim görevlilileri ile öğrenciler katıldı. Öğrenciler güvenlik görevlileri tarafından tek tek aranarak içeri alındı.

Pramit salonun önünde toplanan ve içeri alınmayan bazı öğrenciler bu durumu protesto etti. Slogan atan öğrencilere polis ve güvenlik görevlileri müdahale etti. Slogan atmakta ısrarlı olan öğrenciler gözaltına alındı. Polis tarafından gözaltına alınan 1 i kız toplam 13 üniversite öğrencisi Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ne götürüldü.

AK Parti Adana Milletvekili ve Meclis Tarım Komisyonu Başkanı Vahit Kirişçi, yaptığı konuşmada, "Ortalama enflasyon oranı, hayat pahalılığı, işsizlik ve terör gibi olaylar insanlarımızı sürekli etkiliyor. Bu yüzden çiftçimiz de güvensizlik içinde çalıştığı için verimli olamıyor. Bu durum politikacıları da etkiliyor" dedi.