info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Rögar Taştı Evleri Lağım Suyu Bastı

Trakya’yı etkisi altına alan sağanak yağış nedeniyle Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde kanalizasyon hattının tıkanması sonucu, bir evi lağım suyu bastı.

Tekirdağ'da etkili olan sağanak yağışta Kapaklı ilçesi Bahçelievler Mahallesi Karanfil Sokak’ta ikamet eden Kuleli ailesinin evini lağım suyu bastı. Eve giren lağım sularını görünce şok olan aile, suları temizlemek için büyük uğraş verdi. Su basması sonucu evdeki eşyalar kullanılmaz hale gelirken, aile önlem alınması için yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdi. 
Üzüntülü aile, evlerinin sular içinde kalmış olan halini cep telefonları ile videoya çekerken, bir yandan da duruma isyan etti. 
Meteorolojiden yapılan açıklamalara göre, önümüzdeki günlerde de benzer sağanak yağışların gerçekleşebileceğini söyleyen ev sahibi Kezban Kuleli, "Bu durumun tekrar yaşanmaması için belediye yeni kanallar açmalı ya da mevcut kanalizasyon hattını genişletmelidir. Ben evimi su basması sonucu belime kadar sular içinde kaldım. Islak bir vaziyette belediyeye kadar yürüdüm. Benim bu evden başka yaşayacak bir yerim yok. Sorunumun çözülmesi için nereye gitmem gerekiyor?" ifadelerini kullandı.
 
"40 YILLIK EMEĞİM HEBA OLDU"
Daha önceki sağanak yağışlarda böyle bir durumla karşılaşmadıklarını belirten Kezban Kuleli, "Belediyenin kanalizasyon hattı artık yetersiz kalıyor. Son yaşanan yağışlarda rögarlar taştı. Evim sular içinde kaldı. Bütün eşyalarım kullanılamaz hale geldi. Ben burada eşim, gelinim ve torunumla birlikte yaşıyorum. Oğlum ölünce gelinimle torunum bize sığındı. Fakat şimdi evimizde kalamıyoruz. 40 yıllık emeğim heba oldu. Yağmura yapacak bir şey yok ama evim komple lağım içinde kaldı. İki gün ardı ardına gerçekleşen sağanak yağış nedeniyle kanalizasyon hattı taştı. Evimiz yarıya kadar kanalizasyon suyu doluydu. Belediyenin gönderdiği vidanjörlerle bu suyu boşalttık" diye konuştu.
 
KOMŞULARI SAHİP ÇIKTI 
Zor durumda kalan aileye ise komşuları sahip çıktı. Kezban Kuleli ailesinin karşı komşuları Münevver Sönmez de "Biz de hemen yan binada oturuyoruz. Bu yağmur suyu değil. Öyle olsa bizim ev de sular içinde kalırdı" dedi.