info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Roman Açılımında Dur Durak Yok

Roman Açılımında Dur Durak Yok

Tekirdağ Müftülüğün den yapılan yazılı açıklamada;İlimiz Aydoğdu mahallesinde bulunan roman vatandaşlarımız için  Aydoğdu Mahallesi yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanı Salih Pirbudak tarafından Kuran eğitimi almak için bir araya gelen Roman vatandaşlara İl Mütülüğümüz ve Halk eğitim Merkezi ile “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında Aydoğdu İlk Öğretim Okulunda kursun açılışı mahalle sakinlerinin katılımı ve yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.

Kursun açılışı sırasında konuşan İl Müftümüz Sayın Mahmut Gürlen “Biz il olarak Aydoğdu mahallesinde yaşayan roman vatandaşlarımıza dini eğitim vermek üzere duyuru yaptık bu duyuruya beklenenin çok üzerinde bir talep oldu. Tekirdağ da yaşayan herkese dini eğitim vermek üzere çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Mübarek üç aylar sebebiyle burada bu gün toplanan vatandaşlarımıza ilk vaaz olarak dinimizin güzelliklerini anlattık. Kısa zamanda okullarımızda Kuran öğrenme çalışmaları başlatılacaktır dedi. Bundan sora Aydoğdu mahallesinde hiçbir yanlış olayın yaşanmaması için dini bilgilerin öğretilmesi büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Kurs hakkında konuşan kursiyerler ise kursu açan İl Müftülüğümüz ve Halk Eğitim Merkezine teşekkür ederek, şunları söylediler, “ Aydoğudu Mahallesinde bulunan Roman dernekleri böyle bir kursun açılacağını bize söylediler. Bizde Kur’an-ı Kerim öğrenmek için hemen müracaat ettik. Bu hayatta Kur’an öğrenmek gibi güzel bir şey yok. Bu kursun açılmasında vesile olan Roman Derneklerine, Halk Eğitim Merkezine ve Müftülüğe çok teşekkür ederiz”  şeklinde konuşarak memnuniyetlerini dile getirdiler.

Yoğun talebin olduğu kurslarımız 9 Temmuz itibarı ile başlayacak ve toplam 850 kursiyerin katılımı hedeflenmekle birlikte Eylül ayının sonuna kadar devam edecektir.

TEKİRDAĞ İL MÜFTÜLÜĞÜ