info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "2011-2012 yılında sağlık meslek liselerine 22 bin kayıt olurken, bu yıl 70 bin kayıt oldu" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "2011-2012 yılında sağlık meslek liselerine 22 bin kayıt olurken, bu yıl 70 bin kayıt oldu" dedi.
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Trakya gezisi kapsamında Tekirdağ'ın Çorlu ilçesini ziyaret etti.
 
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, "Anormal bir taleple karşılaştık 2011- 2012 yılında sağlık meslek liselerinin bütünün kamu özel üniversitelerine 22 bin kayıt olurken bu yıl 70 bin kayıt oldu" dedi. Sağlık Meslek Liseleri ile ilgili düzenleme yapıldığını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "Önümüzdeki yıldan itibaren sağlım meslek liselerine kayıt olmuş olan çocuklarımız buradan hemşire olarak mezun olmayacaklar. Hemşire yardımcısı, ebe yardımcısı olacaklar. Ancak üniversite lisanslarını tamamladıktan sonra hemşire, ebe, sağlık teknisyeni olabileceklerdir. Bununla ilgili olarak bir düzenleme yaptık" diye konuştu. Bakan Müezzinoğlu, sağlık alanında 2023 hedefini yakaladıklarını dile getirdi.
 
Çorlu'da esnafla buluşan Bakanlar, ardından Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Ticaret ve Sanayiyi Odası'nda konuşan Bakan Yazıcı ise, ihracatçıların işini kolaylaştıracak yenilikler yapılacağını dile getirdi.
 
Türkiye-Bulgaristan sınırında yaşanan gelişmelere değinen Bakan Yazıcı, "Gümrükler ülkelerin dış ticareti açısından anahtar konumundadır. Gümrüklerdeki bekleme, ürünün maliyetini bir kat daha arttırıyor. Bir saatte olacak iş iki saatte olursa, maliyet iki kat artıyor demektir. Bundan birkaç gün önce komşumuz Bulgaristan'ın yaptığı uygulama dolayısıyla büyük sıkıntı yaşadık. Belki ortalıklarda gözükmedik ama olayları yakından takip ettik. Ulaştırma ve Dışişleri Bakanlıklarımızla iletişime geçtik. Görüşmeler yapıldı. Bana verilen bilgiye göre bugün itibariyle sevkiyatlar başladı. Onun için gümrükleri sizin önünüzü açacak, temponuza tempo katacak araç gereçle donatıyoruz. Beşeri kaynak eksiğimizi de takviye ediyoruz. Gümrük hizmetleri zor, bir taraftan hızlı hareket edeceksiniz bir taraftan da her türlü kaçakçılığı önleyecek kadar gözü açık olacaksınız. Biz kıyasıya mücadelemizi sürdürüyoruz. Biz sizinle birlikte varız, Türkiye'nin ekonomik performansını geliştiren dinamolar sizsiniz. Biz de her şeyi sizlerle paylaşarak ilerliyoruz. İşte demokrasi budur. Lütfen bizim olmadığımız yerde bizim hukukumuzu siz koruyun" şeklinde konuştu.
 
Cumhuriyetin, milletin en önemli kazanımı olduğunu kaydeden Bakan Yazıcı, "Cumhuriyet, milletimizin en kıymetli kazanımıdır. Nitelikleri var; demokratik, laik, sosyal hukuka bağlı olacak. Bunlardan da hiçbirimizin kaygısı yok, kuşkusu söz konusu değil. Bu konularda hepimiz hassasız. Olup bitenleri, hükümetin icraatlarını takip ediyorsunuz. Ne yaparsak yapalım bu değerler şaşmaz değerlerimizdir. Bu değerlere halel getirecek hiçbir icraatımız olmadı, olmayacaktır. Elbetteki Türkiye'nin sosyal politikalarında yatığımız bütün değişim, dönüşüm ve iyileştirmelerin bir maliyeti var, bunları yapabilmek için bir kaynak olacak. İşte o kaynağı siz oluşturuyorsunuz. Sizin yatırımınız, üstlendiğiniz riskler, sanayici olarak göğüslediğiniz sıkıntılar, ürün üretimindeki çeşitlilik ve pazarlama ile ilgili kıyasıya sürdürülen rekabet elbette ki sizin başarınızın önündeki en büyük engeldir. Hükümet bir hizmet ünitesi olarak esnafın sanatçının, üretme aşamasında, tesisinde, pazarlamasında, pazar payını büyütmesinde önünüzdeki engelleri kaldırmak için görev yapan bir kuruluştur. Biz sizin hizmetkarınız. Yeri gelir kepçe oluruz, yeri gelir Greyder oluruz. Türkiye bu bakışla bu yaklaşımla 2002 yılında 36 milyon dolar olan ihracatı 2013 yılında 152 milyon dolara çıkardı. Potansiyelimiz daha fazla. Amerika'dan Avrupa'ya baktığımızda kimi eksilirken, kimi çok küçük oranda bir büyüme potansiyeli gösterdi. Bütünlüğü dikkate aldığımızda Türkiye % 4,4 büyümüş olması ve büyüme payı içinde sanayide gözle görülür bir artış göstermesi geleceği bakımından umut vericidir" dedi.
 
Programın ardından Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enis Sülün, günün anısına Bakanlara plaket takdim etti. Bakanlar, Çorlu'daki programın ardından Kırklareli'ye gitmek üzere yola çıktı.