info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu na Duyurulur

Tekirdağda Ruhsatsız, Doktorsuz, Kantinsiz Hastaneli Tek İlçe

 

Sayın bakanım; Siz, Çerkezköy’deki bir konuşmanızda, bir süre önce ilçe hastanelerini kastederek, “ Tekirdağ’daki tüm hastaneler yenilecek” demişsiniz. Edindiğim bilgilere göre, bu kapsamda tüm ilçe hastaneleri, yenilenme kapsamına girmiş. Zaman zaman sağ olsun Özlem Yemişçi de hastaneler konusunda bana sürekli mail atarak, vatandaşları bilgilendirmemi sağlıyor.
 
Ama her nedense, Muratlı bu proje kapsamının dışında tutulmuş. Sizi bilgilendirmek bir gazeteci olarak benim görevimdir. Sayın vekillerim sayesinde bu köşe yazımı da okuyacağınızı biliyorum.
 
Geçen yılın sonlarına doğru, Muratlı Devlet hastanesinin ruhsatsız olduğunu, bu yüzden hasta ve refakatçiler için(tabi çalışanlar için de) kantin yapılamadığını yazmıştım. İl sağlık müdürlüğünden gelen yazıda işlemlerin başlatıldığı belirtilmişti. Tam hatırlamıyorum ama 1994 yılında yapılmış bir hastanenin deprem etütleri yapılıp, ruhsatı verilip, bir kantin de yapılamaz mı? Bu konuda ne gibi bir girişimde bulunulduğu hakkında bir bilgi sahibi değiliz. Hastaneye gidip de yetkililere sorduğumuzda,657 oldukları için açıklama yapamıyorlar.
 
Yine Muratlı Devlet hastanesinde doktorların görev yapmak istemediğini, bir nedenle tayin olduklarını yazmıştım. Sağlık müdürlüğünden gelen cevapta, böyle bir şeyin olmadığı, mevcut doktor kontenjanının olduğu, iki eksik olup, onların da en kısa zamanda görevlendireceğini belirtmişlerdi. Acaba Muratlı’da yaşayan ben mi yanlış biliyorum, bazıları mı müdürlüğü yanlış bilgilendiriyor?
 
Şu sıralar aşırı yoğunluktan, ayağımda oluşan rahatsızlıktan dolayı hastaneye sürekli tedavi ve pansuman için gidiyorum. Genel cerrahi doktoru, acilde yeterli doktor bulunmadığı için, hem polikliniğe hem acile aynı anda yetişmeye çalışıyor. Koskoca hastane başhekimi, branşı üroloji olmasına rağmen, gündüz başhekimlik ve üroloji polikliniğine, gece acil doktorluğuna bakıyor. Zat-ı muhteremin yoğunluk ve yorgunluktan gözleri şişmişti. Görev aşkı ve hastalarına verdiği önem olmasa, bir başka doktor olsa, çoktan tayinini isterdi.
 
Önemli konulardan biri de, bu harika hastaneye, biz ortopedi ve göz kliniği beklerken, Tekirdağ bölgesi hastane yenileme projesi kapsamında tüm ilçeler in hastaneleri yenilenmeye başlanırken, Muratlı Devlet hastanesi gerçekten kapsam dışı mı bırakıldı? Tekirdağ’a Büyükşehire en yakın ilçenin gereken itibarı göreceğine, sayın bakandan önce, sayın valimiz Ali Yerlikaya’nın aşina olduğu bu konuyu inceleyeceğine inanıyor, Muratlı halkı adına şimdiden teşekkür ediyorum.
Kaynak : Murat Ürtekin