info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sağlık Bakanlığınca Açıklanan Sağlıksız Suların Satışı Tekirdağ da Devam Ediyor mu?

Sağlık Bakanlığınca Açıklanan Sağlıksız Suların Satışı Tekirdağ da Devam Ediyor mu?

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ tarafından açıklanan sağlıksız damacana suları Tekirdağ’daki satışları devam ettiği iddia ediliyor.
 Tekirdağ’da muhtelif yerlerde yaptığımız araştırmalarda satış yapan kişileri ellerinde stok olduğu bu bakımdan bu stokları eritmek için satış yaptıklarını belirttiler.  Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz, Çevre Sağlığı müdürlüğü de konu hakkında yaptığımız bandrol tespitlerinde sakıncalı olmayan ve bize verilen bandrol numaraları dışındaki sulara herhangi bir yaptırımımız bulunmamaktadır. Dediler.

 Bizde birçok yerde sakıncalı olan suların halen satılmakta olduğunu kamuoyuna açıklamak istedik.
 Türkiye genelinde yapılan incelemelerde maalesef  Tekirdağ’da alınan su numunelerinde Tekirdağ birinci sırada olduğu hepimizi üzmüştü. Konuyla ilgili  gerekli işlemlerin yapılarak insan sağlığı açısından sakıncalı olan suların satışının önlenmesi hususunda gerekli önlemlerin alınmasını bekliyoruz.

 

İŞTE O LİSTE:
 ‘Gençsu”, ”Karlık Madran”, ”Alka Madran”, ”İvriz Su”, ”Beysu”, ”EDK Lara”, ”Hünkar”, ”Revan”, ”Buzdağ”, ”Kardelen”, ”İdeal”, ”Hazar Vox Nida”, ”Bahçeayran”, ”Esensu Özayran”, ”Kabalak” markalarının dolum tesislerinde uygunsuzluk tespit edildiği açıklandı.