info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sahte belgecilere şok baskın

Tekirdağ ve İstanbul da bin liraya sahte lise diploması hazırlayan ve bunları satın alan zanlılara eş zamanlı operasyon düzenlendi.

On kişinin gözaltına alındığı operasyonda zanlıların onlarca sahte belge düzenledikleri ortaya çıktı.
Alınan bilgilere göre, Tekirdağ ın Saray ve Çerkezköy İlçesi ile İstanbul da bazı kişilerin sahte diploma ve sahte kimlik hazırladığı ihbarını alan jandarma ekipleri harekete geçti. Yaklaşık 6 ay izlenen zanlılar için sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. İstanbul ve Tekirdağ ın iki ilçesinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 7 farklı adrese baskın yapıldı.

Operasyonda örgüt üyeleri C.B, B.C, H.K. ile belgeleri satın alan M.M, K.Ş, V.A, Y.U, T.S, E.K ve B.K gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerinde yapılan aramalarda ise 18 adet sahte lise diploması, 6 adet sahte güvenlik sertifikası, 5 adet özel güvenlik görevlisi kimlik belgesi ile 1 adet dizüstü bilgisayar ele geçirildi.

Jandarma tarafından sorgulanan zanlıların işe girmek isteyenlere bin lira karşılığında lise diploması, güvenlik görevlisi sertifikalarını hazırladıkları ortaya çıktı. Suçlarını itiraf eden 3 zanlı ile sahte belgeleri alan 7 kişi jandarmadaki ifadelerinin ardından Saray Cumhuriyet Savcılığı na sevk edildi. Oldukça rahat tavırları ile dikkat çeken zanlılardan bazılarının ilkokul mezunu olduğunu ve işe girebilmek için bu yola başvurdukları öğrenildi. Zanlıların sorgusu sürüyor.