info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sakatlar Derneği Başkanı Çakan’a Yeni Araç

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, yeni aracını, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın elinden teslim aldı.

Yeni araç için Kapaklı İlçesi Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, “İnternette yaptığım araştırma neticesinde Türkiye’de en çok engelli aracı Kapaklı’da verilmiş. Bu da ülke genelinde engellilere en çok sahip çıkan belediyenin Kapaklı Belediyesi olduğunu gösteriyor. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’ya sonsuz teşekkür ediyoruz” açıklamalarında bulundu. 
Kapaklı sınırları içinde ikamet eden çok sayıda engelli bireyin olduğuna dikkat çeken TSD Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, “Önceleri, engelli arkadaşlarımız, evlerinden dışarı çıkamıyorlardı. Fakat özellikle son yıllarda gerek kaldırım ve yolalrda, gerek kamu binaları girişinde gerekse hediye edilen tekerlekli sandalyelerle engellilerimiz dışarı çıkmaya başladı. Artık birlikte sokaklarda rahatça dolaşabiliyoruz” ifadelerini kullandı. 
Belediye Başkanı Mandalı ise, “Derneğimizin tüm masraflarını belediye olarak biz karşılıyoruz. Her ay yaklaşık 2 bin TL derneğimize yardımda bulunuyoruz. Fakat önemli olan derneklerin kendi öz benliğini bulması, üyelerin derneklerine sahip çıkmasıdır. Temsili bir rakam da olsa tüm üyelerin derneğe aidat vererek sahip çıkması gerekiyor” dedi.