info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sanayici OSB olmak istiyor

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Trakya Sanayiciler Derneğine bilgilendirme toplantısı yaptı

Merkezi Çorlu olan Trakya Sanayiciler Derneği ve üyeleri için Tekirdağ İl Çevre ve Orman Müdürlüğü başta İl Müdürü Mehmet Seyhan olmak üzere müdürlük personeli, "Çevre Düzenleri Planları" ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı yaptı.

Trakya Sanayiciler Derneği nin toplantı salonundaki bu önemli bilgilendirme konulu toplantıya problemli olduğu bilinen 32 fabrikanın sahip ve yöneticileri de katıldı.

Tekirdağ İl Çevre Müdürü Mehmet Seyhan, Misinli Belediye Başkanı Ziyamettin Yaman, Trakya Sanayiciler Derneği Başkanı Doğan Ünal ve yönetim kurulu üyeleri, konuyu bilen uzman personel toplantıda yer aldılar.

Toplantının açılış konuşmasını ev sahibi olarak, Trakya Sanayiciler Derneği Başkanı Doğan Ünal yaptı.

Başkan Ünal, "Biz bölgeye yatırım yapan sanayiciler olarak, sorunların çözüme kavuşması için elimizden ne gelirse yapıyor ve yapmaya gayret ediyoruz.

İlgili makamlara yardımcı olmaktayız. Yapılmış yatırımların da sorunları mutlaka çözülmelidir. Çünkü ülkemize istihdam ve ekonomiye katkı sağlayan kuruluşlarız. Bu toplantıya gösterdiğiniz ilgiden dolayı derneğim adına sizlere teşekkür ederim" dedi.

Tekirdağ İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Seyhan, "Biz bölgedeki sanayicilerin sorunlarını biliyoruz. Kendilerine yardımcı olmak ve çözüme kavuşturmak için ortak çalışmalara varız.

Bu gün burada 1/100.000 ?lik Trakya Alt bölgesi Ergene Havzası Revizyon Çevre Düzeni Planları ile ilgili açıklamaları sizlerle paylaşmak istedik. Bilindiği gibi 15 Ocak ta Tekirdağ il merkezinde Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda bu konularla ilgili Valimizin, belediye başkanları, il genel meclisi ve sanayici ve bakanlıktan gelecek genel müdürlerimizin katılımı ile toplantı tertip edildi.

Bu toplantı öncesi sizlerin sıkıntılarını ve beklentilerinizi öğrenmemiz faydalı olacaktır. Sizlerin temsilcileri de bu toplantıda bulunacak" dedi.

Daha sonra barkavizyon aracılığı ile Tekirdağ İl Çevre ve Orman Müdürlüğünden ÇED Plan Şube Müdürü Fatih Arslan "Yeterlilik Tebliği Kapsamı-Uygulanması-Sorumluluklar ve İdari Yaptırımlar", "Çevre danışmanları ile İl Müdürlüğü arasındaki Uygulamalar" ele alınıp sunumu yapıldı.

Bu arada toplantıya katılan sanayicilerin yönelttiği sorularda tek tek yanıtlandı.

Toplantının öğleden sonraki bölümünde de yine İl Çevre ve Orman Müdürlüğünden Çevre Yönetimi Şube Müdürü Ümmühan Safter, "Sanayide kömür kullanımı ? MÇK kararları ve izinler" konulu sunumu yaptı.

SANAYİCİ TAKAS a SICAK BAKMADI

1/100.000 ölçekli Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası Revizyon çevre düzeni planında 58. sayfada yer alan 2.10. 35: Plansız sanayi tesisleri, plansız alanda mevzuata aykırı kaçak olarak yapılanmış tesislerdir.

Bu tesislerin, planlı sanayi alanlarına taşınmaları ya da mevcut durumda kullandıkları alanın büyüklüğü kadar bir alanı tarımsal toprağa kazandırmaları koşulu aranacaktır. Uygulama koşulları ve detayları 1/25.000 ölçekli planlarda belirlenecektir, ibaresi yer alıyor.

Bölgedeki sanayiciler (TAKAS) olayına sıcak bakmıyor.

PLANDAKİ 2.11.3.8 ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ (OSB)

a. Bu alanlarda 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri geçerlidir.

b. Mevcut dağınık ve düzensiz sanayi alanlarının ortak denetim ve yönetim mekanizmasına kavuşturulması ve çevreye olumsuz etkilerinin minimize edilmesi amacıyla OSB alanları oluşturulabilir.

c. Bu alanların yapılanma koşulları ve konumları alt ölçekli planlarda belirlenecektir.

"SANAYİCİ OBS KURULMASINDAN YANA"

Toplantıya katılan sanayici ve iş adamları, çok eski tarihlerde kurulmuş bölgede kümelenmiş fabrikaların (OSB) kurulmasından yana olduğunu da dile getirdiler.

Bilindiği gibi Çorlu-Marmaracık-Ulaş- Misinli-Karıştıran arasında çok sayıda sanayi kuruluşu üretim yapıyor. Buraya kurulacak OSB (Organize sanayi bölgesi) sorunların bitmesine ve sanayinin sağlıklı gelişmesine fayda sağlayacağı da toplantı da bize iletildi.

Ayrıca Çorlu-Türkgücü bölgesinde de çok sayıda fabrika üretim yapıyor. Buraya da bir ayrı OSB kurulması gündeme getirilecek.