info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şarköy de Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi

İş Güvenliği Uzmanı Görkem Gazioğlu, işyerinde çalışan sayısının ne kadar olmasına bakılmaksızın işverenin risk analizi yaptırması gerektiğini söyledi. Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde iş yeri sahipleri ve çalışanlarına “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi.

İş Güvenliği Uzmanı Görkem Gazioğlu, işyerinde çalışan sayısının ne kadar olmasına bakılmaksızın işverenin risk analizi yaptırması gerektiğini söyledi. 
Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde iş yeri sahipleri ve çalışanlarına “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi.
Şarköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından organizasyonu yapılan seminere İş Güvenliği Uzmanları Görkem Gazioğlu ile Emre Aydoğan konuşmacı olarak katıldı.
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 30 Haziran 2012 Tarihli ve 28339 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Gazioğlu, işverenlerin, tehlike sınıfı ve çalışan sayısına değindi.
İşverenlerin risk analizinin yaptırmasının zorunlu olduğunu kaydeden Gazioğlu “Sayı ne olursa olsun, işveren risk analizi yaptırmak zorundadır. İşverenler dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenerek bertaraf edilmesi için de risk değerlendirmesi yaptırmak zorunda. İşveren bir çalışanı dahi olsa iş güvenliği ile ilgili eğitim de alması gerekiyor” dedi.
Gazioğlu, özellikle risk analizi ve acil durum eylem planı yaptırmayan apartmanlarının cezalarının internet ortamında kesildiğini vurguladı.
Birden fazla işyeri olanların, 2 ayrı sigorta numarası, risk analizlerini ayrı yaptırmak durumunda olduğunu belirten Gazioğlu “Bakkal türü küçük esnafın risk analiz maliyetlerini devlet karşılıyor. Ancak buradaki kıstas, SGK’ya, Devlete hiçbir şekilde borcu olmaması gerekiyor. Yanında kimse çalıştırmıyorsa, risk analizi yaptırmak zorunda değil, ama yanına bir eleman alırsa mecbur kalacak” dedi.
Eğitim çalışmasının ardından yapılacak sınavda başarılı olanlara, sertifika verileceğini belirten Gazioğlu, ilerleyen zamanda, risk analizlerini yapabilmek amacıyla işyeri ziyareti gerçekleştireceklerini belirtti.
Evronosbey Ortaokulu toplantı salonunda iki ayrı bölümde verilen eğitimde 108 işveren ile 304 çalışan eğitim seminerinden yararlandı. Eğitim semineri sonrası sınav yapıldı.
Öte yandan sınav sonunda başarılı olan katılımcılara sertifika verileceği belirtildi.