info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Seçim Yaklaştı Muratlı nın Her Tarafı Kazılmaya Başlandı

Yıllardır her ne hikmetse seçime kısa bir zaman kala Muratlı nın her tarafı kazılmaya başlandı. Olabilir, normal de karşılanabilir. Ama zaten Muratlı nın sokakları, kaldırımları adeta patates tarlası gibiyken, tam da kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde kazı yapmak ne kadar sağlıklıdır tartışılır.

 

Oysa bu işlem birkaç ay önceden başlanabilirdi. Böylece yağmur mevsimi başlamadan önce bitirilip halkın hizmetine sunulabilme imkânı sağlanabilirdi. Oysa şimdi yağmurların başlamasıyla, zaten kaldırım kenarlarındaki kanalların su tahliye kriterleri için yeterli olmaması sebebiyle her taraf su deryası olmasının yanında, bir de çamur deryası olacak. Ben de bunu sizinle paylaşacağım.
 
Kaç defa yazdım; ben profesyonel inşaat ustasıyım. Muratlı halkı bunu iyi bilir. Sayın belediye başkanımız da bunu iyi bilir. Muratlı ve Trakya’da yaptığım imarlar halk tarafından memnuniyetle anlatılır. Gelin, sorun, nasıl olması gerektiği konusunda danışın. Atalarımız ne demiş? “danışan dağları aşmış”
 
1-Kaldırımlar yoldan 25-30 santim yüksek olmalı. Oysa bizde kaldırım neredeyse yol ile paralel.
2-Kaldırım kenarındaki su kanaletlerinin derinliği en az 15 santim olmalı. Oysa o da kaldırımla sıfır vaziyettedir.
3-Kaldırımda şu sıralar çalışma yapılıyor. Bakım çalışması bir yana bu çalışmalar yokken de kaldırımı yayaların kullanması zordu. Oysa kaldırımlar vatandaşların geçmesi için olmasına ve defalarca yazmamıza ve Valilikten gereğinin yapılması için yazı gelmesine rağmen hala işgal altındadır.
4-Muratlı sanayi ve tarım bölgesidir. Kamyon garajı olmadığı için çoğu Muratlı halkı araçlarını dolu veya boş şehir merkezinde evlerinin önüne veya boş buldukları yere çekmek zorunda kalıyor. Bu yüzden yeni döşense dahi, parke taşları ağır tonaj nedeniyle çökme ve kırılmaya neden oluyor. Bu sebeple parke taşı yerine sokaklar beton yol olmalıdır.
5-Turan-Kazımdirik Mahallesi sakinleri ve Kırkkepenekli yolunu Sıra dükkanlar mevkiine bağlayan yolların çevresinde oturanlar yollarının yapılmadığını, bir araç geçtiğinde evlerinin toz-toprak içinde kaldığını, kış aylarında da çamur ve su deryası olduğunu söylüyor. Ana yollara gereken girişimler yapılıp asfalt dökülmesi zaruridir. İl genel meclis üyeleriyle görüştüm. İlçe sınırları içinde olduğu için Karayolları ve Köy Hizmetleri müdahale edemiyorlarmış. Benim şaştığım da Sayın belediye başkanımıza en çok oy bu bölgeden çıktığı halde, neden bu yollar yapılmıyor?
 
SAYIN NEBİ TEPE; BİZ, HALKIN SORUNLARINI GAZETEMİZE NASIL TAŞIMAKLA YÜKÜMLÜYSEK, SİZ DE HALKIN BU SORULARINA CEVAP VERMEKLE MÜKELLEFSİNİZ. ŞİMDİYE KADAR HALKIN SIKINTI, İSTEK, ŞİKÂYET VE TEMENNİLERİNİ KÖŞEME TAŞIMAMA RAĞMEN HİÇ BİR CEVAP VERMEDİNİZ. NASIL Kİ KAMU KURUMLARI, YAZDIĞIMI KONULARA DUYARLILIK GÖSTERİP AÇIKLAMA YAPIYORSA, SİZ DE KAMUYU TEMSİL EDEN MÜLKİ İDARE AMİRİSİNİZ. BU YÜZDEN HALKI BİLGİLENDİRMEKLE MÜKELLEFSİNİZ. BU KÖŞE SADECE BENİM DEĞİL, SİZLERİNDİR. BUYRUN BU SORUNLARA YAZILI OLARAK CEVAP VERİN. BEN DE KÖŞEMDE BUNU MURATLI HALKINA İLETEYİM. SİZE “MURATLI İÇİN YAPTIĞINIZ BİR ŞEY SÖYLEYİN MANŞET HABER YAPACAĞIM”  DEDİM. SİZ MAÇ BAŞLIYOR DİYEREK O ZAMAN GEÇİŞTİRDİNİZ. BEN SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM.
BU KÖŞE HALKA HİZMET EDEN VE KONUSUNDA HAKLI OLAN HERKESE AÇIKTIR. BASIN DA BELEDİYE DE KAMU HİZMETİ YAPMAKTADIR. BU KONULAR KİŞİSEL DEĞİLDİR VE ANA MUHALEFET PARTİSİNİN BELEDİYE BAŞKANI SIFATINI YENİ DE OLSA TAŞIMAYA BAŞLADIĞINIZ İÇİN YAZILI CEVAP VERMEK ZORUNDASINIZ. AMA  “YOK YAZILI CEVAP YETERSİZ, RÖPORTAJ YAPALIM “ DERSENİZ. ONA DA VARIM. BİZİM TEK İDEOLOJİMİZ VARDIR, O DA HALKIN TERCÜMANI OLMAKTIR. TAKDİR SİZİN.
 
 
AÇIKLAMA: MURATLI İÇİN AK PARTİ, CHP, MHP VE DAHA SÖZÜ OLACAK KİM VARSA HEPSİNE SESLENİYORUM; EĞER AÇIK YÜREKLİLİKLE SORULARIMA CEVAP VERECEĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORSANIZ. TEKİRDAĞ’DA İKİ DEĞERLİ TELEVİZYON KANALIMIZ VAR. HEM “TRAKYA TÜRK” HEM DE “KANAL 59”  TELEVİZYONUNDA CANLI TARTIŞMAYA VAR MISINIZ?
Kaynak : Murat Ürtekin