info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Seçimlerde En Güçlü Halka Çerkezköy’dür

Cumhuriyet’in ilanının 90.yıldönümü ve Çerkezköy’ün kurtuluşunun 91.yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe yönetimi tarafından bir gece düzenlendi.

MEŞALEYİ ÇERKEZKÖY’DEN YAKACAĞIZ
 
Golden Palas Otel’de önceki akşam saat 20.00’de düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal MArşı’nın okunması ile başladı. Gecede konuşan CHP İlçe Başkanı Saim Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi’ne gün geçtikçe ilginin arttığını ifade ederek “Beş ay sonra yerel seçimler var. Bu seçimde inşallah meşaleyi Çerkezköy’den yakacağız. Yedi tane belediye başkan aday adayımız var. Yedisi de ayrı ayrı çalışıyor. Hepsinin çalışmasından ilçe yönetimi olarak mutluyuz. Kendi aralarında bu zamana kadar kırgınlık yada dargınlık olmadı. İnşallah bundan sonra da olmayacak. Aday olan arkadaşımızın arkasında altı tane arkadaşımız birleşip aynı çalışmayı devam ettireceğiz” dedi.
 
“AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ YAD ETMELİYİZ”
 
CHP İlçe Eğitim Sekreteri Nejdet Ertürk de “Cumhuriyet’in kuruluşu ile Çerkezköy’ün kurtuluşunun aynı güne denk gelmesi bizler için farklı bir mutluluk. Bu anlamlı günlerin, o yıllarda yaşadığımız  sıkıntıların üstesinden gelmek için ulus olarak nasıl bir araya geldiğimizin daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunmasını temenni ediyorum. Tarih, tüm topraklarımızda olduğu gibi Çerkezköy’de de adeta yokluğun ve yoksulluğun biçare bıraktığı bir zamanda yapılan bu onurlu mücadelenin parlak bir sayfasına şahit olmuştur. Hiç şüphesiz ki yarınlara umutla bakarken, daha çağdaş bir Türkiye, daha gelişmiş bir Çerkezköy için mücadelemizi verirken, dünümüzü, geçmişte yaşadıklarımızı asla unutmamalı, Ulusumuz ve Ülkemiz için büyük kahramanlıklar sergileyen aziz şehitlerimizi her zaman yad etmeliyiz” dedi. Aday adaylarının tespiti için Tekirdağ’ın tüm ilçelerinde anket çalışmalarının başladığını söyleyen CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık da, anket çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanacağını belirtti. Kim aday olursa diğer aday adayları ile birlikte teşkilat olarak arkasında olacaklarını söyleyen Palabıyık “Tekirdağ’ın en zayıf halkası Çerkezköy diyorlardı. Bugün kalabalığı ve yedi aday adayını gördükten sonra Tekirdağ’ın en güçlü halkası Çerkezköy olduğunu söyleyebilirim” dedi. CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ise “Biz bugün 29 Ekim Cumhuriyet bayramını ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyoruz. Ama bunun yanında bugün 30 Mart günü CHP’li belediye ile tanışacak olan Çerkezköy’ü kutluyoruz. Bu coşku ve beraberlik bizlere başarı getirecektir. Bizler bu yolda birbirimizin elinden tutarak, destek olarak bu mücadelede başarıya ulaştıracağız. Bununla birlikte hem Tekirdağ hem de Çerkezköy kazanacak. Aday kim olursa adayın arkasında kenetleneceklerine inancımız tamdır” diye konuştu. 
 
BAYRAMLARIMIZ MİLLİ DEĞERLERİMİZDİR
 
CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer de her türlü baskı, tehdit ve engellemelere rağmen 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutlayacaklarını belirterek “Çünkü AK Parti iktidarı üç bayramdır türlü türlü bahanelerle bayramı kutlatmak istemedi. Ama bizlerin bayramları kutlamamıza engel olamadılar. Tam tersi yaşlısı, genci, kadını, erkeği, çocuğu bayraklarını alarak bayramını büyük bir coşku ile kutladı ve bayramları yasaklamanın kimsenin haddinin olmadığını bir kez daha gösterdi. Bayramlarımız bizim milli değerlerimizdir. Biz bu coğrafyada hangi şartlarda oturduğumuzu biliyoruz. Cumhuriyetin çok kolay elde edilmediğini biliyoruz. Bu mücadelenin adını ya istiklal ya ölüm koyduk. Mücadelemizi böyle verdik, böyle devam ettirmeye devam edeceğiz. Biz bir bütün değerleri ebediyen koruyup, gelecek nesillere aktarmaya aynı azim ve kararlılık ile devam edeceğiz” ifadesini kullandı.
 
TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ KARANLIÐA GÖTÜRÜLÜYOR
 
Gördüğü tablo karşısında etkilendiğini ifade eden Yüceer “Bu tablo ve inanç bizlere güç veriyor. Çerkezköy’de nereden nereye geldiğimizi gösteriyor. Bu sizin azim ve kararlılığınız ile oldu. Çerkezköy’de 91 yıl önce yazılan destan, 30 Marttan sonra bu destan ilelebet okunmaya CHP bayrağı belediye de dalgalanmaya devam edecektir” dedi. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de gecede yaptığı konuşmada, Türkiye’nin geleceğinin karanlığa götürüldüğünü ileri sürdü. Genç “Siyasi iktidar da bulunan kişiler ülkenin milli değerleri ile uğraşmasalar, Atatürk’ün kurduğu çağdaş ülkeyi cumhuriyet ilkelerini ortadan kaldırmasalar hırsızlıkta yapmasalar lafımız olmayacak” diye konuştu.
 
“TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ VE ORDUSUNU YOK ETMİŞTİR”
 
AK Parti’nin Türkiye Cumhuriyetini çökertmek için elinden geleni yaptığını ileri süren Genç “Balyoz davasında deniz ve hava kuvvetlerini çökerttiler. Hem deniz hem de hava kuvvetlerinde bizim oradaki askerlerimizin Amerika’yı daha açabilecek nitelikte yarattıkları teknoloji yok ettiler. Denizaltında o kadar önemli teknolojiler bulunmuş ki bu Amerika’da bile o seviyede değildir. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a birileri talimat verip bu devleti yıkacaksın diyor. Hangi vicdan, hangi akıl bu görevi kabul edebilir. İçinde bulunduğumuz orduda subayı mahkum eden 9.Yargıtay Dairesi üyelerini şiddetle kınıyorum. Ben onların yerinde olsam bu karar nedeniyle intihar ederdim. Sizin verdiğiniz karar Türkiye Cumhuriyetini ve ordusunu yok etmiştir” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
 
“MİLLETİ YOK ETMEK İSTİYOR”
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın El Kaide ve El Nusra’yı desteklediğini de ileri süren Kamer Genç “Destekledikleri kişiler Suriye’de orduda esir aldıkları askerlerin boyunlarını kılıç ile kesen kişilerdir. AK Parti bu karakterde ve ahlakta olan kişileri destekliyor. Bu memleketi bu kişiler nasıl idare edecekler?  Türkiye 1920’lerde yabancı güçler tarafından işgal edilmişti. O zaman analarımız bacılarımız sırtında mermi taşıyarak kuvayi milliye ile istiklal savaşını kazanmıştır. Şimdiki iktidar ise milleti yok etmek istiyor. Recep Tayyip Erdoğan ‘ben Türk milletini ayaklarımın altında ezerim’ diyor. Karşımızda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yalancıdı. Çünkü bir dediği, diğer dediği ile tutmuyor. Her gün yalan söylüyor ve bunu kendisinin yüzüne de söylüyoruz. Memleketi başbakan seviyesinde idare eden insanlar yalancı olursa iflahı mümkün değildir. Bunların hepsine dikkat etmemiz gerekiyor” ifadesini kullandı.
 
“DİNE DAYALI BİR DEVLETİN SONU FELAKETTİR”
 
Seçimlere kısa bir süre kaldığını anımsatan Genç “Ya ülkenin parçalanmamasına, bölünmesine yok olmasına razı olacağız yada bu Cumhuriyeti koruyacağız. Birlik bütünlüğün korunması için mücadele edeceğiz. Bizim birbirimiz ile problemimiz yok. Yeter ki bu memleketi yönetenler namuslu, şerefli ve dürüst olsun. Dine dayalı bir devletin sonu felakettir. Osmanlı devleti bir takım gerici zihniyet ile bitmiştir. O kurtlar şimdi Türkiye Cumhuriyeti’ni bitirmeye çalışıyor. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’ne halktan büyük bir ilgi var. Bu memlekette birlik bütünlüğü hırsızlara peşkeş çektirmeyelim. Bu rejime gitmemek için birer nefer olarak, Atatürk’ün kazanımlarını kaybetmemek için ülkenin bütünlüğü için çalışacağız” dedi.
 
ADAY ADAYLARI TANITILDI
 
CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar da türkü söyledi. Programın devamında ise Tekirdağ, Çerkezköy ve Kapaklı Belediye Başkan adayları sahneye tek tek çağrılarak tanıtıldı. Program canlı müzik eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
 
Golden Palas Otel’de önceki akşam saat 20.00’de düzenlenen yemeğe Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü ve Candan Yüceer, Tekirdağ Belediye Başkanı OP. Dr.Adem Dalgıç, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin,  İl Genel Meclis Üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Rağbet Erol, CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayları, CHP Çerkezköy ve Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları, Deniz Gezmiş’in abisi Bora gezmiş ve çok sayıda partili katıldı.