info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şehit Uzm. Çvş Dinçer Ersoy un cenazesi ikindi namazında Çerkezköy de kaldırılacak

Şehit Uzm. Çvş Dinçer Ersoy un cenazesi ikindi namazında Çerkezköy de kaldırılacak

Bugün Siirt de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 17 askerden biri olan Tekirdağ Çerkezköy de yaşayan Uzm. Çvş. Dinçer Ersoy’un şehit haberi ilçeyi yasa boğdu. Şehidin Cenazesi 12.kasım 2012 Pazartesi günü Çerkezköy Osmanlı Camiinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Çerkezköy şehitliğinde defnedilecek.

Ailesisin isteği üzerine Tokat dan gelecek akrabaların katılımı için ertelendiği açıklandı.


Cenazeye Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, MHP genel başkan yardımcısı Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru’nun katılacakları açıklandı.

Siirt’te askeri helikopterin düşmesiyle şehit olan 17 askerden biri olan Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un annesi, acı haberle birlikte yatağa düştü. Böbrek hastası olduğu öğrenilen Hatun Nilüfer Ersoy’un feryatları yürekleri dağladı. Aynı zamanda komşusu olan Psikolog Aynur Düzgünel ve 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı Denetleme Subayı Albay Fazıl Tan’ın başından ayrılmadığı anne Ersoy ‘Bana oğlumun tabancasını getirin, ben de dağa çıkıp mücadele edeceğim” diye feryat etti.

Oğlu ile 2 gün önce görüştüğünü kaydeden anne Ersoy, ”Ah yavrum Hakkari Çukurca’da da görev yaptın. Patlamalardan sağ kurtuldun. Siirt’te mi buldu acı bizi? Yavrumun ‘Aralık’ta nişanlanacağım anne’ diyordu. Yavrumun arkadaşlarının da hepsi burada ama kendisi yok ah yavrum. Komutanım bana da silah verin, yavrumun tabancasını verin, ben de gideceğim mücadele edeceğim” diye feryat etti.

Şehidin annesini sakinleştirmeye çalışan şehidin teyzesi de ‘Yeğenime hep dikkat et, kaç kalleş kurşunlardan’ derdim, ama hep ‘Olur mu öyle şey biz kurşundan kaçar mıyız’ derdi’ diyerek gözyaşlarına boğuldu. Acılı aileyi teskin etmeye çalışan Albay Fazıl Tan ise Türk askerinin korkusuz olduğunu ve hiçbir şeyden kaçmayacağını belirterek, ”Oğlunuz şehadet mertebesine yükselmiştir, o şimdi burada sizleri görüyor. Herkese nasip olmayacak bir yerde bizleri izliyor, acınız acımızdır. Oğlunuzun arkadaşları da operasyonda mücadele ediyor. Her zaman yanınızdayız” dedi.
 Bu arada, şehidin evine dev bayraklar asılırken, Kaymakam Ayhan Bayhan, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Albay Fazıl Tan, Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve başkan yardımcıları, Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez ve çok sayıda kişi de şehit evine taziye için akın etti.

Türkiye yi yasa boğan 17 şehit haberinden Tekirdağ Çerkezköy de yaşayan kardeşimiz Uzmn. Çvş. Dinçer Ersoy’a Cenab-ı Allahtan rahmet ailesine sevenlerine silah arkadaşlarına Türk milletine sabır diliyoruz.