info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

SGK İl Müdürlüğü Davalardan 2 Milyon 600 Bin Tl Tahsil Etti

Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün 2013 Yılı Hukuk Servisinde yürütülen davalardan 2 Milyon 600 Bin TL tahsil ettiği açıklandı.

Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde 2013 Yılı Hukuk Servisinde yürütülen iş ve işlemlerle ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi. Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mahmut Kotan, 2013 tahsilatların artırılması ve aleyhe sonuçlanan dosyalara ilişkin çözüm önerileri programı kapsamında müdürlük toplantı salonunda Hukuk Servisi çalışanları ile bir araya gelerek, merkez ve ilçelerde görev yapan kadrolu ve sözleşmeli avukatlarla ilgili 2014 yılı ilk değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.
 
Toplantıda, kuruma gelen davalarda aktüeryal ve mali açıdan sürdürülebilir politikalarda izlenecek yolların belirlenmesi, kurum aleyhine ve lehine sonuçlanan davalar, prim borçlarının iptaline yönelik davalar, maluliyet ve iş göremezlik oranına itiraz davaları ilama istinaden tahsis edilen yaşlılık aylıkları nedeniyle faiz talepli açılan davalara ilişkin çözüm önerileri görüşüldü.
 
Toplantıda konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Müdürü Mahmut Kotan, 2013 yılında kurum tarafından 168 adet rücu davası ile 382 adet icra takibi açıldığı bu dava ve takipler sonucunda 2 milyon 624 bin 579,47 lira tahsil ettiklerini söyledi.
 
Kotan, "Özellikle sahte sigortalılık, muvazalı boşanmalar ve yersiz olarak maaş çekimleri üzerinde hassasiyet ve kararlılık gösterildiğini bundan sonra da takiplerin devam edeceğiz. Kurumun iş yükü ve dosya potansiyeli yönünden artış olduğunu görüyoruz’’ dedi.