info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

SGK İl Müdürü Aydın: Anlaşmalı boşanarak aylık alan 700 kişi hakkında işlem yaptık

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Tekirdağ İl Müdürü Aykut Aydın, anlaşmalı boşanma suretiyle devletten dul ve yetim aylığı aldığı tespit edilen 700 kişi hakkında yasal işlem başlattıklarını söyledi.

Soysal Güvenlik Haftası nedeniyle düzenlediği basın toplantısında konuşan SGK İl Müdürü Aydın, "Sosyal Güvenlik Haftası nın tüm vatandaşlarımıza esenlikler getirmesini temenni ediyorum." dedi.

İl Müdürlüğü olarak Tekirdağ da yaptıkları oldukları çalışma ve denetimler hakkında bilgi veren Aydın, son zamanlarda sık sık karşılaştıkları suiistimallere değindi.

Çocuk sigortalı denetimlerinde 485 çocuktan 480 inin sigortasının iptal edildiğini belirten Aydın, anlaşmalı boşanma suretiyle dul ve yetim aylığı aldığı tespit edilen yaklaşık 700 kişi hakkında da gerekli işlemlerin yapıldığını kaydetti.

Yasalarda insanların sosyal güvenliğini sağlamak için tanınan hakların suiistimal edilmesinin yanlışlıklarına değinen Aydın, "Tespitlerde aileye yakın market, bakkal gibi esnaftan bilgi alıyoruz. Bunun yanında yakın aile çevresinden duyarlı vatandaşlar bizlere gelerek şikâyette bulunuyorlar." dedi.

Vatandaşlarda sosyal güvenlik bilincinin oluşması için çocukluk döneminden itibaren gerekli eğitimin verilmesi gerektiğini dile getiren Aydın, bunun için okullarda Sosyal Güvenlik Haftası çerçevesinde bilgilendirme çalışmaları yapacaklarını sözlerine ekledi.