info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sgk İnşaat İşçilerinin Denetimlerine Başladı

Tekirdağ SGK il müdürlüğüne 7/24 çalışmak üzere bilgisayar donanımlı denetim aracının bu gün göreve başlamasıyla birlikte SGK il müdürü Mahmut Kotan ve 11 kişilik denetim ekibiyle bu sabah saat 09:30 da Hürriyet mahallesinde inşaatlarda çalışan işçilerin denetimlerine yoğun bir şekilde başlandı.

Tekirdağ SGK il müdürü Mahmut Kotan Hürriyet mahallesi Erol Erdoğan caddesi üzerinde inşaat çalışması devam eden İmamhatip lisesi, İmamhatip ortaokulu, bir şirkete ait 2 bloktan oluşan inşaatta çalışanların sigortalık durumları denetlenerek bazılarının başka iş yerlerinde sigortalı oldukları, bazılarının da işe yeni başladıkları halen sigorta kayıtlarının yapılmadığı görüldü.
 
Çalışam işçilerin kimliklerinden denetim aracı üzerinde bulunan sistemle kimlerin sigortalı olup olmadığı anında tespit edildi.
 
Kotan yaptığı açıklamada;  Tekirdağ da inşaat sektöründe çalışanların sosyal haklarının zamanında verilip verilmediği, ücretlerinin ödenip ödenmediği konusunda denetimlerimizi aralıksız sürdüreceğiz dedi.   Çalışanların sosyal haklarının korunması amacıyla bu denetimler 7/24 aralıksız devam edecektir dedi.
 
Çalışan işçilerin SGK müdürlüğüne her zaman müracaat ederek karşılaştıkları sorunları dile getirebileceklerini, Bizler vatandaşa çözüm için buradayız dedi. Hastaneye müracaat eden bir işçinin SGK primlerinin ödenmediği gerekçesiyle muayene olmadığını söylemesi üzerine TC kimlik numarasından yapılan sorgusunda işçinin primlerinin ödendiği sağlık hizmetlerinden faydalanabileceğine dair bir yazı vererek sorununu çözdüler. Öğleden sonra denetim elemanlarıyla birlikte 100. Yıl mahallesi çevre yolu dere yatağında yapımı devam eden 2 blok inşaatın da çalışan işçilerinde sigortalılık durumlarıyla aynı şirkete ait Malkara yolu üzerinde inşaatı devam inşaatta çalışanlar denetim elemanlarınca tespit edildiler. Sigortalılık durumlarıyla ilgili gerekli işlemlerin yapılacağı açıklandı. Bir yabancı uyruklu kişi ile ilgili denetimi yapılan firmaya 7 bin TL ceza kesildiği belirtildi.
 
Tekirdağ SGK il müdürü Mahmut Kotan başkanlığında bu gün yapılan denetimlerde Müdür yardımcısı denetmen Mehmet Enes Erol, Denetmen Hakkı Öztürk, Bülent Bozatlı, Necdet Akın, Doğan Durmuş, Mustafa Kaya, Denetmen yrd. Aslan Balkan, Aydın Bademli, Caner Zengin, Serhat Yavaş, Tuba Akkuş, Ecem Eken’den oluşan ekiple denetimler gün boyu devam etti.