info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şiddetli poyraz, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi

Marmarada gündüz saatlerinde başlayan ve gece etkisini arttıran şiddetli poyraz, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi nde seyreden 37 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker, saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan şiddetli poyraz yüzünden yollarına devam edemeyince rotalarını Tekirdağ ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirerek demirlediler.

Gemiler, geceyi de tüm ışıklarını yakarak Şarköy de demirli geçirdi. Gemilerde bulunan personel, şiddetli lodos ve 3 metreyi aşan dalgalar nedeniyle karaya çıkamayarak geceyi gemilerinde geçirmek zorunda kaldı.

Şiddetli poyrazın sabah saatlerinde etkisini azaltmasının ardından 29 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker Şarköy den demir alarak boğazlardan geçmek üzere rotalarına göre hareket ettiler. 8 gemi ise hava koşullarının daha da iyileşmesi için Şarköy de demirli bekliyor.

Öte yandan, şiddetli fırtına ve yağmur Şarköylü balıkçıları da etkiledi. Meteorolojinin uyarılarını dikkate alan bazı balıkçılar balığa çıkmazken, Marmara da balıkta olan tekneler ise şiddetli fırtına nedeniyle avlanmayı yarıda bırakarak, Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındılar.