info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şoförlerden Ukome`ye Çağrı

Para ve Evrak Taleplerinize Son Verin

Tekirdağ şoför esnafı artık Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin para ve evrak taleplerinden bıktı ve isyan eder hale geldi.

Her gün bir sitem ve şikayet ile haber merkezimize müracaat eden şoförler, “yeter artık.. her gün bir belge her gün bir belge için para vermekten imanımız gevredi. Bizler de çocuk bakıyoruz. Bizler de aile geçindiriyoruz. Bu araçlar su ile gitmiyor. Hoş, su da parayla satılıyor. Onda da bir sürü katkı parası ödüyoruz. Araçların bakımı,sigortası, yakıtı, indirimli ve ücretsiz yolcu taşıması ve daha birçok şeyde hep para harcadığımız yetmiyormuş gibi şimdi de belge parası yetiştiremiyoruz.

Sadece para değil, zamanımız ve hizmetimiz de belge düzenleme sebebiyle ayrı bir zarara neden oluyor.

DAHA ÜÇ AY ÖNCE, GÜZERGAH VE TAŞIMACILIK BELGESİ İÇİN BİR SÜRÜ EVRAK HAZIRLADIK,ŞİMDİ ARADAN ÜÇ AY GEÇMEDEN, BİZDEN AYNI BELGEYİ İSTİYORLAR. BİZE HİZMET ETMESİ GEREKENLER, BİZİM HALKA HİZMETİMİZİ ZORLAŞTIRIYORLAR. BİZE BU BELGEYİ VERENLER, BİR DEFAYA MAHSUS DEMİŞLERDİ. ŞİMDİ HEMEN HEMEN HER AY BİR ŞEYLER İÇİN BELGE HAZIRLIYOR,PARA ÖDÜYORUZ” DİYORLAR.

Bu konuda bir araştırma yapan Muratlı şehir içi minibüs taşımacılığı yapan kooperatif başkanı Nevzat Tufan, “İSTANBUL’DA BU BELGE BİR DEFA VERİLİYOR. İKİ YIL GEÇERLİ OLUYOR.İKİ YIL SONUNDA HİZMETE DEVAM EDEN İÇİN BİR ŞEY YAPILMAZKEN, GÜZERGAH DEĞİŞTİREN VE ÇALIŞMAYI BIRAKANIN BELGESİ YENİLENİYOR VEYA İPTAL EDİLİYOR. BİZDE DE BÖYLE OLSUN” Dedi..

Konu ile ilgili hemen harekete geçen ve haber merkezimizi de bilgilendiren Tekirdağ Ulaşım Daire başkanı Erdin Eral, “bu konunun detaylarını henüz incelemedim. Amacımız şoför esnafını mağdur etmek değil, onların daha iyi şartlarda çalışmasını sağlamaktır. Konuyu araştırıp, şoförlerimizin mağduriyetine çözüm bulacağız” Dedi.

Gelişmelerin sonucu şoförler ve taşımacılık kooperatifleri tarafından merakla bekleniyor-

Kaynak : Murat Ürtekin