info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şoförlere İş Güvenliği Eğitim Sistemi

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası 6331 sayılı İş ve İşçi Güvenliği Kanunu kapsamında üyelerine yönelik eğitim semineri düzenleyecek.

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş, Oda'ya bağlı toplu ulaşım ve taşımacılık kooperatif başkanlarını düzenleyecekleri İş ve İşçi Güvenliği Eğitim Semineri hakkında bilgilendirdi. 
 
İŞ SAĞLIĞI VE İŞÇİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLECEK
 
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş, Oda Hizmet Binası'nda toplu ulaşım ve taşımacılık kooperatif başkanlarına yönelik bir toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Kuş, "6331 sayılı İş ve İşçi Güvenliği Kanunu çerçevesinde tüm işletmelerin yaptırmak zorunda olduğu acil eylem planları, risk değerlendirme raporları ve iş güvenliği eğitimi kapsamında çalışma başlatmış bulunmaktayız."dedi. 
 
CUMA GÜNÜ YAPILACAK
 
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılacağını belirterek, "6331 sayılı İş Kanunu çerçevesinde zorunlu olan belgelendirme ve sertifika için duraklarımıza bırakılan başvuru formları doldurularak 20.09.2013 cuma günü saat 13.00'da Ticaret ve Sanayi Odası'na getirilecek. Seminer öncesi formları arkadaşlarımız alacak." diye konuştu.
 
2 BİN 800 TL CEZASI VAR
 
Bu eğitimlerin Bakanlık tarafından zorunlu hale getirildiğini vurgulayan Yaşar Kuş, "Odamızla bir ilgisi yok. Yasa gereği yılbaşından itibaren herkesin bu sertifikaları alması gerekiyor. Aksi takdirde 2 bin 800 TL cezası var. Bizim görevimiz üyelerimizi bilgilendirmek. Biz oda olarak kooperatif başkanlarımızı bilgilendiriyoruz. Sizlerde üyelerinize bu durumu anlatacaksınız. Bimiz görevimiz duyurmak. İsteyen katılır isteyen katılmaz. Ama cezası olduğunu da biz hatırlatalım. Yarın üyelerimiz 'Bizleri neden uyarmadınız' demesinler."dedi.
Eğitim seminerinin ücretli olduğunu söyleyen Yaşar Kuş, "Eğitim seminerinin araç başı 50 TL ücreti var. Ayrıca şoför çalıştıran arkadaşlarımızda varsa şoförleri için de 15 TL ödemesi gerekiyor."açıklamasını yaptı.
 
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KANUNU
 
Bu kanun, işveren ve çalışanların, işyerindeki iş güvenliği ve iş sağlığının sağlanması ve mevcut koşullarının iyileştirilmesi için yetki ve sorumluluklar ile hak ve ödevleri düzenler. İş SAğılğı ve İş Güvenliği Kanunu, herhangi bir alanda, herhangi bir ünvan ve şekil ile çalışan herkes için geçerlidir. Kamu ve özel sektör ayrımı gibi bir durum 6331 Sayalı Kanun için geçerli değildir.