info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sokakta Hayat Var Uygulaması Hakkında Basın Açıklaması

Tekirdağ Belediyesi ve vatandaşlarının ortak katkısı ile yapılmakta olan “Sokakta Hayat Var” projesi çeşitli kurumlarca bir sokak rehabilitasyonu çalışmasının dışında günlük siyasi tartışmalara konu edilmekte olduğu görülmektedir.

Tekirdağ Belediyesi ve vatandaşlarının ortak katkısı ile yapılmakta olan “Sokakta Hayat Var” projesi çeşitli kurumlarca bir sokak rehabilitasyonu çalışmasının dışında günlük siyasi tartışmalara konu edilmekte olduğu görülmektedir.

Söz konusu proje bölge sakinlerinin güvenlik ve yetersiz alt ve üstyapı sorunları çözmek amacıyla Belediyemizce ele alınmış, vatandaşlarla ortak bir çalışma ile kısa sürede uygulamaya geçilmiştir. Uygulama devam etmektedir.

Şehrimizde gerek tarihi mekânların rehabilitasyonunun yasal zorlukları nedeniyle gerekse zamanla yeni fonksiyonlarla geliştirilmeyen alanlar şehre tam hizmet veremeyen bölgeler haline gelmeye başlamıştır. Bu mekânlardan biri olan Turgut Mahallesi Eski İstanbul Caddesi, Rıhtım Caddesi ve Müşfik Kenter Sokağı kapsayan bölgede Alt ve üst yapısının uzun süreden beri yenilenmemesi yeni fonksiyonların gelmemesi nedeniyle yaşayanların ihtiyaçlarına cevap veremez hale gelmiş, bu nedenle de zaman içerisinde binalar terk edilerek boşalmaya başlamıştır. Bu bölgemiz son 20 yıl içerisinde bakımsız, karanlık, izbe ve güvensiz hale gelmiştir.

Bulunduğu merkezi konum itibariyle bu bölgenin Tekirdağ’a yakışır bir görüntüye kavuşması için vatandaşların talepleri son 2 yıldır yoğunlaşmış bulunmaktadır.

Bu nedenle bu alan başta olmak üzere insanların güven içerisinde, keyifli zaman geçirebilecekleri, çeşitli aktivitelere dâhil olabilecekleri, aynı zamanda aile, komşu ve arkadaşlık bağlarının kuvvetlendirildiği, şehrimizin kendine özgü kültürlerinin sergilenebildiği, kent kimliğine uyumlu, modern sokaklar oluşturmak Belediyemizin asli görevidir.

Zaman içinde terk edilmiş binalar nedeniyle izbe ve güvensiz bir alan haline gelen Turgut Mahallesi Eski İstanbul Caddesinde;  Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünce alt yapısı, Fen İşleri Müdürlüğünce üst yapısı Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce yolun tek yöne çevrilmesi, Plan Proje Müdürlüğünce projelendirilmesi, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünce Sokakta bulunan iş yerlerinin Ruhsat Yönetmeliği doğrultusunda denetlenmesi ve ruhsatlandırılması, sponsorlar tarafından ise sokağın giriş ve çıkışına tak konulması, sokakta ışıklandırma yapılması ve kentsel donatıların konulması suretiyle bir proje geliştirilmiştir.

Bu güne kadar Rutin Belediyecilik hizmetlerinin dışında kentimizin ekonomik, kültürel ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak projeleri sırasıyla hayata geçirdiğimiz gibi, bundan sonrada gelişmiş illerle yarışan bir Tekirdağ yaratmak için Tekirdağ Belediyesi olarak çalışmalarımız aynı hız, amaç ve kararlılıkla devam edecektir.