info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.2472
Dolar Satış
:
32.3053
Euro Alış
:
34.6335
Euro Satış
:
34.6959
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

"Söylerseniz işlem yaparız"

Çorlu Devlet Hastanesinde Personele Domuz Gribi Tehdidi İddiası; "Söylerseniz işlem yaparız"

Sağlık Bakanlığı, Türkiye de domuz gribinden 74 kişinin öldüğünü açıklarken, Çorlu Devlet Hastanesi hastaneye şüpheli gelen veya tanı konulan hastalar konusunda bilgi vermekten çekiniyor. Sağlık Bakanı Recap Akdağ dahi kızının ve oğlunun domuz gribi olduğunu söylerken Çorlu Devlet Hastanesi üst düzeyde güvenlik önlemi alarak bilgi vermekten kaçınıyor. Hastane yönetimi domuz gribiyle ilgili herhangi bir bilgi sızması halinde personel hakkında işlem yapılacağını söyleyerek tehdit ettiği iddia ediliyor.

Sağlık Bakanlığı, ?domuz gribi? nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 74 e ulaştığını, pandemik grip nedeniyle 249 kişinin hastanelerde tedavi altında olduğunu, bu hastalardan 56 sının takip ve tedavisinin yoğun bakımlarda sürdürüldüğünü açıkladı.

Çorlu da yüzlerce kişi özel hastane, sağlık ocağı ve Çorlu Devlet Hastanesine domuz gribi şüphesi ile başvuruyor. Öğrencilerin ağırlıkta başvurduğu sağlık kuruluşlarından Çorlu Devlet Hastanesi yönetimi domuz gribi ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, Sağlık Bakanı Recep Akdağ oğlunun ve kızının domuz gribi olduğunu açıklıyor.

Hastane yönetimi hastaneye domuz gribi şüphesiyle başvuran kişilerle ilgili bilgi verilmemesi konusunda personelini tehdit ettiği iddia edilerek, bilgi sızdıran veya konuşan personelle ilgili soruşturma açacağı belirtildi.

En son olarak Çerkezköy İlçesi nde ilköğretim okulu öğrencisi 10 yaşındaki O.K. nin H1N1 virüsü kaptığı ve Çorlu Devlet Hastanesi nde tedavi altına alındığı iddia edildi.

Yüksek ateş şikayeti üzerine ailesi tarafından geçen hafta cuma günü Çerkezköy Devlet Hastanesi ne götürülen 75 inci Yıl İlköğretim Okulu 3 üncü sınıf öğrencisi O.K., domuz gribi şüphesi üzerine Çorlu Devlet Hastanesi ne sevk edildi. Burada yapılan testte O.K. de Domuz gribi virüsü bulunduğu saptandı. Hastanede tedavi altına alınan O.K. nin hastalığı atlatma aşamasında olduğu ve kısa bir süre sonra taburcu edileceği öğrenildi.

O.K. nin domuz gribine yakalandığı haberinin yayılması üzerine geçen cuma günü birçok veli okula gidip çocuklarını evlerine götürdüğü ve olayın hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle okulun tatil edilmediği belirtildi.

Domuz gribi ile ilgili hastaneden bilgi verilmemesi nedeniyle vatandaşlar endişe duyduklarını ve hastaneye gitmekten çekindiklerini dile getirdi.