info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Su Ürünleri Denetimleri Devam Ediyor

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri denizlerde ve iç sularda sürdürülebilir su ürünleri avcılığının sağlanabilmesi için Marmara Ereğlisi ilçesinde perakende satış yerleri, balıkçı barınağı ve teknelerde denetimler yaptı.

Denetimler kapsamında Su Ürünleri Tebliği ile getirilen av yasakları kontrol edildi. Bunun yanında balıkların boy yasağı, avlanma zaman yasağı, tür yasağı şeklinde kontrolleri yapıldı.
 
Marmara Ereğlisi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Burhan Alim, su ürünleri avcılığı ve satışı yapanların yasal yaptırımlarla karşı karşıya gelmemek için uygun zamanda, uygun araçlarla, boy ve tür yasaklarına dikkat ederek bakanlığımızın yürürlükteki tebliğleri çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmelerini, gelecek kuşaklara bırakabileceğimiz en önemli miraslarımızdan biri olan balıklarımızın nesillerinin korunması gerektiğini söyledi.
 
Alim, “İnsan beslenmesinde, özellikle çocukların gelişiminde ve erişkin insanların sağlıklarının korunmasında sayısız faydaları olan su ürünlerinin sezon boyunca bol bol tüketilmesini tavsiye ediyoruz. 2013-2014 balıkçılık sezonunun bol ve bereketli olmasını diliyoruz.” dedi.