info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sudanlı İşadamları Tekirdağ da

Tekirdağ da incelemelerde bulunmak üzere Sudan dan gelen heyet Tekirdağlı iş adamlarına ülkelerindeki yatırım imkanlarını anlattı. Ekip başkanı Prof.

Tekirdağ da incelemelerde bulunmak üzere Sudan dan gelen heyet Tekirdağlı iş adamlarına ülkelerindeki yatırım imkanlarını anlattı. Ekip başkanı Prof. Dr. Ali Hac Haşmelmus, Yabancı yatırımcıya devlet politikası olarak teşvikler veriyoruz. Çok büyük yatırım imkanları mevcut. Ancak biz özellikle Türk iş adamları ile çalışmak istiyoruz. Devletler arasındaki tarih ve din birliğinin büyük bir referans olduğunu ve sizlerin de bunun farkında olduğunu düşünüyoruz. Türk iş adamlarına büyük teveccüh var. Bu fırsatı kaçırmayın. dedi.

Sudan Sinnar Eyaleti Ziraat Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Hac Haşmelmus ve beraberindeki yedi kişilik heyet Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği nin (TASİAD) davetlisi olarak bu ile geldi. Heyet, TASİAD ın yeni dernek merkezinde Tekirdağlı işadamları ve basın mensuplarına, Sudan daki yatırım imkanları hakkında bilgiler verdi. Sinnar Eyaleti ni ikiye ayıran Nil Nehri nin çok büyük bir tarımsal alanda sulu tarıma imkan verdiğini belirten Haşmelmus, Topraklar verimli. Yeterli su ve yağmur mevcut. Trakya dan ve Türkiye nin diğer bölgelerinden gelip yatırım imkânlarını gören ve yatırım yapan Türk firmaları oldu. Ancak Türkiye deki temaslarımız çok daha büyük yatırımcıların olduğunu ve bunların da Sudan a gelebileceği fikrini bizlere verdi. dedi.

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Konfederasyonu(TUSKON) nun Ekim 2009 da Tarım Bakanı Mehdi Eker in katılımı ile gerçekleştirmiş olduğu ziyarette Sudan daki yatırım imkanlarını gören Tekirdağlı işadamları TASİAD üyeleri ile tekrar Sudan gezisi düzenledi. Yapılan anlaşmalar neticesinde Trakya Nil Şirketi, Sinnar da altı bin dönüm arazide çeltik deneme ekimi gerçekleştiriyor. Trakya Nil A.Ş. yetkilileri, Şu ana kadar 1 milyon dolarlık yatırım yaptık. İlk sonuçlar çok olumlu ve ümit verici. Tüm iş adamlarını yatırım imkanlarını görmeleri ve değerlendirmeleri için Sudan a bekliyoruz. dedi.

Trakya ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren TASİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muhsin Karakoç, Ziyaretlerinden dolayı Sudanlı heyete teşekkür ediyorum. Tüskon aracılığı ile ülkeler arasında kurulan ticaret köprülerine bir yenisi eklenmiş oldu. Yatırım yapmak isteyen üyelerimiz ile Sudan a bir gezi daha planlıyoruz. Tüm iş adamlarımız davetlidir. dedi.

Sudan heyeti 2 gün boyunca Tekirdağ da çeşitli temaslarda bulunacak.