info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Süleymanpaşa Belediyesinden Engelli Seçmenlere Engelsiz Taksi

Süleymanpaşa Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin yapılacağı 14 Mayıs Pazar günü, oy kullanma saatleri boyunca hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların oy kullanmalarını sağlamak amacıyla ulaşım desteği sağlayacak. Seçim günü yaşlı ve engelli vatandaşlar, belediyenin Engelsiz Taksi hizmeti ile evlerinden alınarak oy kullanacakları adrese götürülecek ve daha sonra tekrar ikamet adreslerine geri getirilecek.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın sandığa giderek oylarını kullanmaları için Süleymanpaşa Belediyesi olarak ulaşım desteği sağlayacağız. Vatandaşlarımızı talepleri doğrultusunda evlerinden alarak, oy kullanacakları adrese ulaştırıp, sonrasında yeniden ikamet adreslerine götüreceğiz,” diye konuştu.

Seçim gününde ulaşım hizmetinden faydalanmak isteyen engelli vatandaşların, AK Çözüm Merkezi'ne 0282 259 59 59 numaralı telefondan ulaşarak talepte bulunabileceklerini ifade eden Başkan Yüksel, vatandaşların ihtiyaçlarına hızlı ve etkin şekilde yanıt vereceklerini vurguladı.

SANDIĞA ENGELSİZ ULAŞIN

Süleymanpaşa Belediyesinin sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda ise 14 Mayıs’ta Sandığa Engelsiz Ulaşın” mesajı paylaşıldı. Duyurulan hizmet vatandaşlardan takdir topladı. Süleymanpaşa Belediyesinin hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlara sunacağı ulaşım desteğiyle, seçim sürecinde herkesin oy kullanma hakkını kullanabilmesi ve demokratik sürece aktif katılımın sağlanması hedeflendiği belirtildi. Sunulan hizmetin vatandaşların oy kullanma sürecini kolaylaştırarak toplumsal katılımı arttırması bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin